BOŽOVIĆ 50 POBEDA, NIKOLIĆ 49: Nikad neizvesnija borba trenera Zvezde i Partizana

Uporedo sa borbom za titulu, duel vode i treneri naša dva najtrofejnija kluba, i to veoma zanimljiv

  • 12

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović zaokružio je svoj opus na klupi crveno-belih brojkom od 50 pobeda u zvaničnim utakmicama, a kuriozitet je da ima tek pobedu više od šefa stručnog štaba Partizana Marka Nikolića, koji je vodio crno-bele do 49 pobeda u dva mandata na klupi ekipe iz Humske.

Dakle, uporedo sa šampionskom trkom koju vode igrači, i treneri naša dva najpopularnija kluba do kraja sezone vodiće neku vrstu duela jedan protiv drugog.

Božović je od dolaska u klub u leto 2015. godine ostvario 85 procenata uspešnosti i po tome je jedan od najproduktivnijih trenera crveno-belih u poslednjoj deceniji.

Ispred njega samo su Valter Zenga i Vladimir Petrović Pižon, ali na daleko većem uzorku utakmica.

Zvezda je sa Grofom na klupi u svim takmičenjima ostvarila 50 pobeda (45 u Superligi), 10 remija i 8 poraza.

Nikolićev pobednički niz bi sigurno bio i bolji od Božovićevog da je aktuelni strateg Partizana imao duži prvi mandat ili da je od svog prvog dolaska u klub neprekidno do danas vodio ekipu. Nesumnjivo da bi tako i bilo, ali dobio je drugu šansu i koristi je na najbolji način.

Bivši trener Rada je u Partizan prvi put došao 16. decembra 2013, a otišao 25. marta 2015, a drugi mandat počeo je da mu teče od 4. avgusta 2016.

Nikolić je na 70 utakmica u Partizanu, na 49 izašao kao pobednik, 13 puta je njegov tim igrao nerešeno, a 8 puta je poražen.

U Superligi, na 52 utakmice zabeležio je 39 pobeda.

Ono po čemu je Nikolić u ovom trenutku uspešniji od Božovića je pobeda u njihovom jedinom međusobnom derbiju, kada su crno-beli bili bolji golom Leonarda.

Dva trenera imaće suočavanja još dva puta ove sezone i biće to prilika za Nikolića da se izjednači ili eventualno prestigne kolegu po broju pobeda u Superligi, ali biće to i šansa za Božovića da ostane ispred trenera crno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    6. decembar 2016 | 20:31

    Samo sto su kod partizana pola kupljene pobede

  • peacemaker

    6. decembar 2016 | 20:13

    Haha! Samo sto je Grof sve svoje pobede dobio u jednom mandatu, dok Nikolic iz vise puta !

  • galeb

    6. decembar 2016 | 20:48

    Kada će te da naučite da se titule pišu malim slovom, pa i "lažnog grofa" Bozovica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA