≫ 

Poznati prvi učesnici nokaut faze Lige šampiona: Debakl Tošićevog Bešiktaša, Ludogorec šokirao PSŽ!

Težak debakl Bešiktaša u Kijevu i remi PSŽ-a i Ludogoreca, kao i ubedljive pobede Barse i Arsenala obeležili su poslednje kolo u grupama A, B, C i D

  • 3

Poslednje kolo grupne faze Lige šampiona u grupama A, B, C i D donelo je i prve učesnike nokaut faze. Jedina dilema bila je u grupi B, gde se vodila bitka između Benfike, Napolija i Bešiktaša za dva mesta koja vode u osminuffinala. Turski klub je ponižen u Kijevu od Dinama sa 6:0 i tako je neslavno završio učešće u Ligi šampiona, iako su se nadali pobedi, koja bi ih vodila dalje.

Već posle 9 minuta Ukrajinci su poveli golom Besedina, a pravi problem nastao je u 29. mintu, kada je Andreas Bek dobio crveni karton. Posle toga je Jarmolenko sa penala povisio prednost u 30. minutu, a kasnije i Bujalskih u 32. minutu, i to posle greške Duška Tošića.

Do kraja meča Turci su doživeli pravi debakl, pošto su poniženi, a čak je i još jedan igrač Bešiktaša isključen, pošto je besno šutnuo loptu nakon faula. Dinamo iz Kijeva je to obilato iskoristio i napunio mrežu protivnika do vrha.

All Goals HD - Dynamo Kiev 6-0 Beşiktaş 06.12... by arcturusmedia33

U drugom duelu ove grupe Napoli je savladao Benfiku u Lisabonu golovima Kaljehona i Mertensa i tako sa prvog mesta idu dalje. Uspeli su domaći samo da ublaže poraz u završnici preko Himeneza, ali ne i da izjednače, mada im ni to ne bi donelo prvo mesto.

Nedoumica je bila i u grupi A, kada je u plasman na prvo i drugo mesto u pitanju, za koje su se borili Arsenal i PSŽ. Tobdžije su ga na kraju overile posle pobede nad Bazelom do 4:1, gde se posebno istakao Lukas Perez het-trikom.

Parižani bili u povoljnijoj situaciji pred poslednje kolo imali zicer i meč protiv Ludogoreca na svom terenu da overe 1. mesto, ali su šokirani od strane Bugara na svom terenu.

Misiđan je u 15. mintu postigao gol za vođstvo, koje su dugo čuvali, ali je u 61. mintu spektakularnim makazicama Kavani izjednačio. Ipak, brzo je Vanderson posle jedne kontre ponovo doneo prednost Ludogorecu. Bugari su ispeli da ga sačuvaju do samog kraja, ali je Di Marija u nadoknadi uspeo da izjednači. Ipak, nije bilo vremena preokret, pa će tako Ludogorec sa treće pozicije u Ligu Evrope.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sve je bilo jasno u grupi C, gde je Barsa ranije obezbedila prvo mesto i sa 4:0 je završila takmičenje po grupama. Mesi je doneo prednost Barsi u 16. minutu, a Arda Turan je dovršio posao u drugom poluvremenu sa tri gola u roku od 17 minuta i upisao je het-trik.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mančester Siti i Seltik su remizirali na Etihadu u duelu bez rezultatskog značaja. Gosti su poveli u 4. minutu preko Robertsa, a izjednačio je Ikenačo u 8. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja i golova, iako je početak bio obećavajući.

Sve je bilo jasno i u grupi D, kada je plasman u narednu rundu u pitanju. Bajern je na svom terenu savladao Atletko Madrid golom Levandovskog, dok su PSV i Rostov remizirali, pa tako ruska ekipa sa treće pozicije ide u Ligu Evrope.

Liga šampiona, 8. kolo:

Grupa A:

PSŽ - Ludogorec 2:2

(Kavani 61 Di Marija - Misiđan 15, Vanderson 69)

Bazel - Arsenal 1:4

(Dumbija 78 - Perez 8, 16, 47, Ivobi 54)

Tabela:

Arsenal 14, PSŽ 10, Ludogorec 3, Bazel 2

Grupa B:

Benfika - Napoli 1:2

(Himenez 87 - Kaljehon 60, Mertens 79)

Dinamo Kijev - Bešiktaš 6:0

(Besedin 9, Jarmolenko 30, Bujalskij 32, Gonzalez 45, Sidorčuk 60 Moraeš 77)

Tabela:

Napoli 11, Benfika 8, Bešiktaš 7, Dinamo 5

Grupa C:

Mančester Siti - Seltik 1:1

(Ikenačo 8 - Roberts 4)

Barselona - Borusija Menhengladbah 4:0

(Mesi 16, Turan 50, 53, 67)

Tabela:

Barselona 15, Mančester Siti 9, Borusija Menhengladbah 5, Seltik 3

Grupa D:

PSV - Rostov 0:0

Bajern - Atletiko Madrid 1:0

(Levandovski 28)

Tabela:

Atletiko Madrid 15, Bajern 12, Rostov 5, PSV 2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA