"Patriotska klauzula" je nešto najbolje u ugovoru Karima Benzeme

Pa posle neka mu kažu da nije "Francuz do koske"

  • 1

Dok većinu igrača najvećih evropskih klubova bije glas hirovitih i razmaženih posle otkrića klauzula koje stavljaju u ugovore, jedan igrač čiji je ugovor takođe otkriven posredstvom sajta "Football leaks" zaslužuje da se o njemu priča daleko pozitivnije.

>>> Otkrivene skandalozne klauzule fudbalera: Nemamo reči kojima bi opisali šta Tijago Silva dobija od PSŽ-a!

U pitanju je napadač Real Madrida Karim Benzema u čijem se ugovoru nalazi takozvana "patriotska klauzula", a evo šta ona podrazumeva.

Bivši fudbaler Liona je prilikom obnavljanja ugovora sa "Kraljevskim klubom" 2012. godine, tri godine po dolaska u Real, dogovorio da kompanija BOB (Best of Benzema) čiji je većinski vlasnik (5% su roditelji), inkasira novac na osnovu prodaje marketinških prava igrača.

S obzirom na to da je firmu osnovao u rodnom Lionu, tamo plaća i porez koji je sve samo ne mali: iznosi čak 33 procenta! I tu dolazimo do Benzeminog patriotskog momenta.

Ono što je za svaku pohvalu je da Francuz nije želeo da premešta firmu u Španiju, a mogao je to da uradi potpuno legalno, i tamo bi imao daleko veće poreske olakšice, jer bi na godišnjem nivou uštedeo milion evra zbog poreza od 5 posto. Čak i manje.

Prema nekim informacijama, obrt njegove firme je milion evra godišnje (podatak za 2011), od čega 206,207 odlazi na plaćanje poreza u Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA