Obradović: Neće valjda Novak da se ljuti kad ga ja kritikujem?

Selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije smatra da je učestvovao u razvoju Đokovića tokom godina i da sme da iznese konstruktivnu kritiku na njegov račun

  • 9

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović blizu je odluke da se povuče sa tog mesta, piše "Blic''''.

Obradović, koji je na čelu Dejvis kup tima Srbije devet godina, o mogućem povlačenju razgovarao je sa najboljim srpskim teniserima.

- Iskreno, tu sam za sada, videćemo... Volim ovaj posao, tu sam već 11 godina, ali ne znam ni do kada imam ugovor. Mi se svake godine dogovaramo-  rekao je Obradović.

On je u poslednje vreme često kritikovao ishranu i rad Novaka Ðokovića, kao i metode njegovog trenera Pepea Imaza, ali da smatra da između njih ne postoji nesporazum.

- Jednostavno, ne prihvatam te metode, a novinari me zovu, pitaju, i onda kažem šta mislim. Nema tu konflikta - kaže Obradović.

Selektor Srbije, koju je 2010. godine predvodio do titule prvaka sveta, ističe da nije siguran da li se Ðoković naljutio na njega zbog komentara.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nije me zvao da mi kaže da je ljut. Znao sam ja ranije da kritikujem i Vajdu, pa i Bekera kada je bio anemičan u boksu na Rolan Garosu, ali to su operativne stvari, konstruktivna kritika - kazao je Obradović.

On je rekao da ne želi ni da se preko noći zaborave sve lepe stvari.

- Bogu hvala, učestvovao sam u Novakovom stvaranju svih ovih sezona, toliko toga smo prošli zajedno. Zato i mislim da imam pravo da kažem da je smršao ili da bih voleo da ima više kilograma. Ili da mi se ne sviđaju te metode s lajfkoučem. Emocije utiču na duhovnost, a ne na sportske rezultate. Ne prihvatam to - zaključio je Obradović.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    10. decembar 2016 | 18:52

    Upravu je covek sve! Pepe Imaza treba odstraniti iz tima,zbog njega je smrsao a covek koji je visok 188cm i ima sad manje od 75kg ne moze te napore vise da izdrzi i ne bude li se vratio u normalu nikad vise necemo gledati starog Noleta!

  • Раднаскела

    10. decembar 2016 | 20:54

    Богдана склањају удружени Ноле и Зимоњић, да би овај други постао селектор. Незгодно када се не слажеш са моћнима, још их и критикујеш, па макар било и добронамерно.

  • Lela

    10. decembar 2016 | 21:54

    Mislim gospodine Obradoviću da ste apsolutno u pravu pa neka se ljuti ko god hoće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA