Čudni ugovori Vošinih fudbalera: Najbolji igrač košta 300.000! Drugi prima 5.000 mesečno, iako nema ugovor!

Novosadski klub se nalazi u veoma čudnoj situaciji

  • 6

Veliki problemi nadvili su se nad Vojvodinom! Klub koji je do prošlog kola držao priključak sa Crvenom zvezdom i Partizanom mogao bi da ostane bez uprave i igrača preko noći.

Šta se u stvari dešava u Novom Sadu?

Čelnici Vojvodine apelovali na delegate Skupštine da na sednici zakazanoj za utorak od 19.00 časova pristanu na promenu Statuta i prihvate predlog da se mandat uprave ubuduće oročava na četiri godine ili da potraže nove rukovodioce.

Dug kluba je oko 5.5 miliona evra, ali ono što posebno zabrinjava jesu čudni ugovori Vošinih fudbalera.

- Ovo su procenti koje neke druge strane imaju u ugovorima sa igračima: Kordić i Perić 30%, Bureković 25%, Vladimir Kovačević, Trujić i Aksentijević 40%, Planić, Lakićević i Gavrić 50%, Ašćerić 50%, Paločević izlazna klauzula 500.000 evra, Trifunović slobodan da ode bilo kad, a dobija 5.000 evra mesečno, naš najbolji fudbaler Dejan Meleg 50% za preko 300.000 evra - rekao je predsednik Gajić.

Posebna priča je sa igračima kao što su Dušan Mićić, Nenad Gavrić, Marko Vukasović i Filip Knežević.

Foto: Instagram.com/fk_vojvodina Foto: Instagram.com/fk_vojvodina

- Ne igraju, ali mesečn o zarađuju 30.000 evra. Klub je tako za dve godine zadužen 1.000.000 evra, a dobar deo njih ne sedi ni na klupi - kipteo je Gajić.

Sponzori su letos uneli 300.000 ili 400.000 evra. Tačnije, predsednik Vošinog poslovnog tima Dragoljub Zbiljić. Sad je na pragu odlaska.

- Poslovni tim, sačinjen od 20 kompanija, spreman je da odgovori i mnogo većim izazovima nego što je to konsolidacija FK Vojvodina. Da bi se reprogramirali dugovi nasleđeni od prethodnih uprava, potrebno je da založimo lične garancije. Međutim, ni predsednik Gajić, ni ja, niti bilo koji član uprave ne može da preuzme na sebe obavezu da će nešto biti regulisano za tri ili pet godina, ako zavisimo od skupštinske većine koja može da se promeni preko noći. To je suština cele priče i zato tražimo punu podršku Skupštine da nam dozvoli dalje da radimo. Ako tako ne bude bilo, od srede će, pretpostavljam, upravljanje klubom preuzeti predsednik Skupštine - rekao je Zbiljić.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag Novi Sad

    12. decembar 2016 | 23:29

    Samo muljate....i treba da idete....sredite stadion...da se ne oseti urin na zapadnoj tribini...na kilometar od stadiona....šta vi radite...cim se bavite....

  • Nik

    12. decembar 2016 | 23:24

    Aaauuuu pa oni su gori i od blizanaca....prvi potez nove uprave mora biti protirivanje Lalatovica-antipropagande sporta!!!

  • Serbon

    13. decembar 2016 | 09:17

    I napred Voša le i napred Voša le!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA