≫ 

Potpuno rasulo u Vojvodini: Uprava podnela ostavku, navijači preuzeli klub!

Vanredna izborna sednica Skupštine FK Vojvodina biće zakazana u narednih osam dana, a nakon toga će se na njoj odlučivati o izboru novog klupskog rukovodstva.

  • 2

Nema mira, a ni sreće, u Fudbalskom klubu Vojvodina.

Ono što je prethodnih dana moglo da se nasluti, dogodilo se u četvrtak pred prvenstveni meč "lala" sa Čukaričkim - kompletna uprava je podnela ostavku!

>>> Čudni ugovori Vošinih fudbalera: Najbolji igrač košta 300.000! Drugi prima 5.000 mesečno, iako nema ugovor!

U saopštenju "Stare dame", "okačenom" na zvaničnom klupskom sajtu, piše sledeće obaveštenje.

- Upravni odbor FK Vojvodina, na čelu sa predsednikom Vojislavom Gajićem, danas je podneo ostavku i zadužio generalnog sekretara kluba Božidara Beronju da u narednih osam dana zakaže novu izbornu sednicu klupske Skupštine.

Ostavka kompletne uprave posledica je svega što se dešavalo prethodnih dana u novosadskom klubu, zaključno sa epilogom sinoćne vanredne sednice Skupštine. Član UO i generalni sponzor kluba Dragoljub Zbiljić poručio je da je klub preuzela navijačka grupa "Firma" i da su jučerašnjim izglasavanjem promena koje je predložila Skupštinska kluba, načinjene samo kozmetičke promene.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić istakao je da je to logičan i najavljen epilog posle Skupštine, na kojoj većina članova najvišeg klupskog tela nije glasala za usvajanje izmena i dopuna klupskog statuta koje je predložilo ovo rukovodstvo.

- Danas smo održali vanrednu sednicu Upravnog odbora, na kojoj nije bio prisutan jedino Nenad Rončević, i posle epiloga jučerašnje vanredne sednice Skupštine, odlučili smo da je moralno da podnesemo neopozive ostavke. Samim tim, stekli su se uslovi za raspisivanje novih izbora za predsednika i druge organe kluba, te smo o tome već obavestili predsednika Skupštine Milana Davidova. Moja uloga je sada potpuno nebitna, ali želim da dam doprinos da se to na zakonit način odradi i da nakon toga, poželim sreću novom rukovodstvu. Ako nova uprava to bude želela, pomoći ćemo joj tako što ćemo joj izneti sve podatke iz perioda našeg rada i tako je uvesti u posao. Što se tiče knjigovodstva i pravnih stvari, klub je doveden na visok nivo i mislim da sa oko 95 posto preciznosti možemo da kažemo kakvo je stanje. Da nije došlo do ove situacije, do Nove godine bismo imali potpuno čist i transparentan završni račun, kao i u svakoj drugoj firmi - izjavio je Gajić.

Foto: fkvojvodina Foto: fkvojvodina

Član Upravnog odbora i predsednik Poslovnog tima FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić takođe je potvrdio da napušta klub, ali i poželeo Vojvodini sve najbolje u budućnosti.

- Poslovni tim FK Vojvodina danas je i formalno završio svoj rad, a juče smo imali našu poslednju akciju, pa će, zahvaljujući Poslovnom timu FK Vojvodina, deca ometena u razvoju iz škole za osnovno i srednje obrazovanje “Dr Milan Petrović” ove godine dobiti novogodišnje paketiće. Time smo poslali jednu ozbiljnu poruku, a toj deci želim mnogo zdravlja i srećno detinjstvo. Svoj deci želim srećnu Novu godinu i predstojeće praznike, da vole Vojvodinu, da u školu nose peratonice sa grbom FK Vojvodina, a ne beogradskih ili drugih klubova, da rastu sa Vojvodinom u srcu, dođu na stadion sa roditeljima i da, kao Novosađani, u budućnosti pokažemo da volimo klub, ko god bio na njegovom čelu. Juče smo izgubili bitku sa legitimitetom, jer naš predlog statuta je bio od suštinske važnosti za budućnost FK Vojvodina i nismo se bavili marketingom. Usvojene su neke kozmetičke promene, ali ko god me zna, zna da se uvek bavim suštinom, a ne kozmetikom. Članovima Skupštine koji su izglasali jučerašnje promene statuta, odnosno navijačkoj grupi Firma koja je preuzela klub, želim mnogo sreće u daljem toku takmičenja, a igračima da poručim da se danas bore svom snagom da pobede Čukarički i ostanu u gornjem delu tabele. Lično, iza mene je jedan lep period i velika životna škola. Da budem iskren, ovo je neverovatna škola. Ko nije učestvovao u radu sportskog društva u Srbiji, pogotovo u fudbalu, verovatno ne zna o čemu pričam, ali neko ko je radio, mislim da me potpuno razume – rekao je Zbiljić.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Pored predsednika Vojislava Gajića i predsednika Poslovnog tima Dragoljuba Zbiljića, predstavnicima medija obratio se i potpredsednik FK Vojvodina Dalibor Bogdanović.

- Predstavnici navijačke grupe koja čini većinu u Skupštini FK Vojvodina juče su bili u prostorijama kluba, sa njima smo sedeli do četiri popodne i oni su prihvatili naš predlog statuta. Međutim, oko 18:30, rekli su da se ipak ne slažu sa tim i da će glasati protiv. Lično, za ovo krivim direktora Aleksandra Dunđerskog, koji je u klubu zaposlen ispred navijačke grupe, odnosno Skupštinske većine koju oni imaju. Ne bih da govorim neke ružne i teške reči, ali svi treba da znaju da se juče desila jedna strašna stvar za nas i za ljude koji su ovo vodili čestito i pošteno. Želim javno da se zahvalim Dragoljubu Zbiljiću i Vojislavu Gajiću, koji su uložili svoje vreme, svoje lične autoritete i ogroman novac u FK Vojvodina. Predsednik Gajić je uložio skoro 500.000, a Dragoljub Zbiljić oko 800.000 evra u klub i to nepovratno. Pritom, u momentu kada je ova uprava došla u klub, klupski račun je bio u blokadi, a potom je sve vreme rada ovog Upravnog odbora bio prohodan. Sve je to jako dobro znao i direktor Aleksandar Dunđerski, koji je izdao iskrenu emociju ovih ljudi - rekao je Bogdanović.

Vanredna izborna sednica Skupštine FK Vojvodina biće zakazana u narednih osam dana, a nakon toga će se na njoj odlučivati o izboru novog klupskog rukovodstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    14. decembar 2016 | 17:53

    Gade mi se i zvezda i partizan,a i vojvodinu hoce da srozaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA