≫ 

Najveća pobeda Partizana: Crno-beli "Pionir" progutao Turke!

Fenomenalna partija crno-belih u Ligi šampiona. Briljirao Veličković sa 20 poena

  • 69

Košarkaši Partizana zabeležili su najznačajniju pobedu ove sezone!

Pred bučnim i raspevanim Grobarima Džikićevi učenici naneli su poraz lideru grupe E FIBA Lige šampiona Bešiktašu, u okviru 9. kola, rezultatom 86:71 (18:16, 26:25, 20:23, 22:7), i revanširali se punom merom ekipu Ufuka Saridže za ubedljiv poraz u gostima.

Bila je to sjajna, borbena i nadahnuta predstava crno-belih, bez dileme najbolja u tekućoj takmičarskoj kampanji protiv renomiranog rivala, drugoplasiranog tima turskog prvenstva.

Partizan je ka pobedi "vukao" fenomenalni Novica Veličković sa 20 poena.

Bila je ovo peta pobeda Beograđana u grupi i četvrto mesto na tabeli koje vodi u dalje takmičenje.

Pored Novice, koji je svojom atomskom energijom sve vreme davao impuls igri domaćeg tima, važan doprinos pobedi dali su Hečer sa 14 poena, Birčević sa 12 i Marinković sa 11.

Partizan je vodio gotovo sve vreme, u trećoj deonici je, doduše, viđena nesvakidašnja rezultatska klackalica, ali je u poslednjoj četvrtini sve bilo u znaku jednog tima. Šut crno-belih za tri 12/23 govori dosta o tome na koji način su ranjavali Turke, ali bio je to samo jedan od nekoliko kvalitetnih segmenata u igri srpskog tima u sredu uveče.

Posle tri egal četvrtine, očekivalo se isti scenario i u poslednjih deset minuta, međutim Turke je slomila energija koju su zajedničkim snagama izvlačili iz sebe igrači i navijači. Kapiten Veličković, srce i duša tima, bacao se u reklame na vrhuncu borbenosti, kidao se za svaku loptu i davao primer ostalima kako se bori za klub.

Poslednja četvrtina završena je rezultatom 22:7 u korist Beograđana.

Veličkovićeve bravure održale su Partizan u vođstvu od nekoliko poena, i delovalo je da će meč imati daleko neizvesniju završnicu. Ipak, trojke Hečera, potom dve vezane u režiji sveprisutnog Novice i Ratkovice otklonile su svaku dilemu oko pobednika.

Gosti su bili u nokdaunu posle Partizanovog udara, na koji ni do tada odlični Klark (17) i Štimac (15) nisu imali odgovor, a ni ostatak ekipe čija se igra poprilično raspala u poslednjoj deonici, Partizanovoj deonici. Na kraju, kao posle svake velike pobede, a ova protiv Bešiktaša svakako je najveća ove sezone, produženi ostanak na parketu i slavlje sa Grobarima.

Jedno veliko bravo za Partizan!

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даца

    14. decembar 2016 | 22:24

    Браво комшије, свака част! А сутра ви навијајте за нас... :)

  • Laky

    14. decembar 2016 | 22:21

    Tako se to radi a ne kao fmp fener ih pocepao kao svinja najlon kesu. Sve cestitke kosarkasima Partizana na ubedljivoj pobedi faforita.

  • Clint Eastwood

    14. decembar 2016 | 22:21

    Žiko, ispunio si bonus za ovu nedelju, fmp-Makabi ne smeš da gledaš. Ovo ti kažem zbog tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA