Džikić mora da "veže" Novicu: Dva igrača su igrali sa povredama, nadam se da će mlađi da nauče od njih!

Trener Partizana ne želi da pobeda nad Bešiktašem bude povod za slavlje

  • 1

Košarkaši Partizana savladali su Bešiktaš 86:71 (18:16, 26:25, 20:23, 22:7) u utakmici devetog kola E grupe FIBA Lige šampiona i revanširali se za poraz u Istanbulu.

Do petog trijumfa u ovom takmičenju i pozicije četiri u grupi koja vodi u eliminacionu fazu crno-beli su stigli zahvaljujući sjajnoj seriji 10:0 na početku poslednje četvrtine.

Trener Aleksandar Džikić je imao razloga za veliko zadovoljstvo, a otkrio je da su dvojica igrača igrala iako su povređeni.

- Mislim da smo pobedili jedan baš, baš dobar tim. Volim kako su formacijski složeni, volim način na koji igraju. Imaju odličnog trenera i nisu bez razloga prvi u grupi, koja je najjača u ovom takmičenju. Nama je ova pobeda važna, zato što su neki momci odlučili da igraju uz povrede i to je bila njihova odluka. Zanimljivo je ta dvojica su među starijima, pa da vidim da li će ovi mlađi da nauče nešto iz toga. Nadam se da hoće - rekao je Džikić, koji želi da njegovi igrači dobar rezultat iskoriste, a ne da ga proslavaljaju.

- Oni jesu bili favoriti, to bez daljnjeg. Koliko sam zadovoljan, zadovoljan sam. Vrlo je bitno da ovo iskoristiš za nešto dobro, a ne da za mesec dana pričamo kako smo pobedili Bešiktaš. Uzmi pa iskoristi, pa nastavi niz. Kapiram da je to najnormalnija stvar. Ako će da sednu da od ovoga naprave slavu... mislim da bi to bila greška - rekao je Džikić, a prenele "Novosti".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sjajnu partiju je pružio Novica Veličković.

- Problem sa njegovom minutažom su povrede. Ne znam da li ste videli, on je večeras skroz uvrnuo nogu i igrao je u kontinuitetu da mu se noga ne bi ohladila. To govori koliko je on važan, ne samo na utakmicama, nego i na treninzima. Jedino da ga vežem i izvučem sa terena - rekao je Džikić.

Interesantno, na konferenciji za medije se nije pojavio trener turske ekipe Ufuk Saridža, nego njegov pomoćnik Servet Osuner.

- On je šef i on je rekao da ja dođem i predstavljam klub - obrazložio je kratko, a potom analizrao meč:

-Poštujemo ovaj klub već mnogo godina. Stara kultura u Evropi, igraju sa mnogo mladih igrača, imaju sjajnog trenera, sjajno se bore. Borili smo se do kraja i pobedili smo kod kuće, ali danas nismo to uspeli u poslednjih pet minuta. Imali smo probleme sa penalima i mislim da nam je to poremetilo borbu. Ne umanjujemo pobedu protivnika, čestitamo im na tome - rekao je Osuner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.

    15. decembar 2016 | 14:08

    Bravo Dzile,samo napred bez predaje! Mi znamo ko smo i sta smo,to ne smemo da zaboravimo. Da je tesko,tesko je ali izdrzacemo,to nam je obaveza!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA