• 0

"Šumice" vas čekaju na karate spektaklu u subotu

Ove godine najavljeno je učešće više od 700 takmičara svih uzrasnih kategorija, iz Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije

  • 0

Međunarodni karate turnir NIPPON TOP TEN održaće se po 16. put u subotu, 17. decembra u "Šumicama", s početkom u 12:30 časova.

Turnir se tradicionalno održava u decembru od 2001. godine, u čast rođenja japanskog cara, a povodom slave opštine Voždovac.

Organizaciju potpisuju KK NIPPON i Beogradski karate Savez, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac. Cilj turnira je usmeren na popularisanje karate sporta među decom i omladinom, na promociju i oslikavanje opštih društvenih vrednosti koje su i osnovna načela Bušido kodeksa starih samuraja. Ove godine najavljeno je učešće više od 700 takmičara svih uzrasnih kategorija, iz Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Organizator svih dosadašnjih takmičenja su KK Nippon i Udruženje za promociju japanske kulture Kizuna, čiji je predsednik i osnivač Tanja Petrović – svetski i evropski karate šampion.

Ova godina je posebna za karate sport. Po prvi put karate je uključen u porodicu olimpijskih sportova od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i biće na programu OI u Tokiju 2020. godine.

Program

9.00 – 10.30 Međunarodni seminar "Trening sa šampionima"

Međunarodni turnir:

9.00 – 10.00 – Trening sa šampionima- koji vode karate šampioni Dejan Umićević i Dejan Pajkić
10.30 – 12.30 – Takmičenje u karatama
12.30 – 13.15 – Svečano otvaranje
13.15 – 18.00 – Takmičenje u borbama
10.30 – 18.00 – Sportske i japanske radionice

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima