• 0

"Šumice" vas čekaju na karate spektaklu u subotu

Ove godine najavljeno je učešće više od 700 takmičara svih uzrasnih kategorija, iz Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije

  • 0

Međunarodni karate turnir NIPPON TOP TEN održaće se po 16. put u subotu, 17. decembra u "Šumicama", s početkom u 12:30 časova.

Turnir se tradicionalno održava u decembru od 2001. godine, u čast rođenja japanskog cara, a povodom slave opštine Voždovac.

Organizaciju potpisuju KK NIPPON i Beogradski karate Savez, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac. Cilj turnira je usmeren na popularisanje karate sporta među decom i omladinom, na promociju i oslikavanje opštih društvenih vrednosti koje su i osnovna načela Bušido kodeksa starih samuraja. Ove godine najavljeno je učešće više od 700 takmičara svih uzrasnih kategorija, iz Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Organizator svih dosadašnjih takmičenja su KK Nippon i Udruženje za promociju japanske kulture Kizuna, čiji je predsednik i osnivač Tanja Petrović – svetski i evropski karate šampion.

Ova godina je posebna za karate sport. Po prvi put karate je uključen u porodicu olimpijskih sportova od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i biće na programu OI u Tokiju 2020. godine.

Program

9.00 – 10.30 Međunarodni seminar "Trening sa šampionima"

Međunarodni turnir:

9.00 – 10.00 – Trening sa šampionima- koji vode karate šampioni Dejan Umićević i Dejan Pajkić
10.30 – 12.30 – Takmičenje u karatama
12.30 – 13.15 – Svečano otvaranje
13.15 – 18.00 – Takmičenje u borbama
10.30 – 18.00 – Sportske i japanske radionice

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima