• 18

Danilović zvanično preuzeo srpsku košarku: Trebaće mi pomoć svih! (VIDEO)

Bivši predsednik Partizana počinje mandat na čelu Košarkakog saveza Srbije

  • 18

Proslavljeni srpski košarkaš Predrag Danilović zvanično je preuzeo funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije. On je jedini podneo zvaničnu kandidaturu 8. decembra, i tada je poručio da mu je čast što je predložen za takvo mesto.
Od prisutnih 27 delegata (od ukupno 32) na Izbornoj skupštini KSS, Danilović je jednoglasno izabran.

- Veoma sam počastvovan i smatram ovo priznanjem za moju karijeru, sportsku ali i funkcionersku. Nisam spremao papire, hteo sam iskrenije da se obratim i bliže mom mišljenju. Đilas je moj dugogodišnji familijarni prijatelj, ponosan sam na to, i ako uradimo jedan deo toga što je on biću veoma ponosan. Hvala mu na svemu što je uradio i da ćemo stvari koje su dobre održati, šta moze da se popravi radićemo na tome. Uvek ćemo se biti košarkaška nacija. Moja vrata će biti uvek otvorena i hoću da kritike i saveti budu rešeni licem u lice. Trebace mi pomoć svih, mislio sam da dosta toga znam ali tek treba da učim, zato neću previše da pričam - rekao je novi predsednik KSS.
Danilović je dostavio program rada i predlog za četiri resorna potpredsednika: Ana Joković (potpredsednik za žensku košarku), Igor Rakočević (za mušku košarku), Bojan Radun (za finansije i marketing) i Dušan Projović (za takmičenja).
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Legendarni srpski reprezentativac nasledio je na funkciji Dragana Đilasa, koji je rezimirao poslednjih šest godina koliko je proveo na mestu prvog čoveka srpske košarke.
- Bilo je standardnih aktivnosti, poslali smo momke u Tursku i verujem u dobre rezultate. ostale su samo standardne aktivnosti, nadam se da će i druge reprezentacije biti uspešne u budućnosti. Hoću da zahvalim delegatima i svima kojima je košarka u srcu na svemu što smo uradili, na podršci timu u prethodnom periodu, omogućili smo da se svi radujemo zajedno uspesima ne samo reprezentacija nego i klubova. Iza nas je šest lepih godina imali smo sjajno rukovodstvo, sad da nastavimo da podržavamo jedni druge. Ovaj sport je nešto posebno za Srbiju, vidi se jedinstvo, shvatanje i da mi koji volimo neke klubove, jedini klub nam je Srbija. Čestitam Saši i timu na preuzimanju i verujem da će sa onima koji su tu uvek uz košarku, da će doneti novu energiju i ciljeve. Meni će biti lakše sada da gledam utakmice, ne moram da se suzdržavam da komentarišem suđenje. Po tome me pamte i u FIBA, sad ću moći da iskažem svoje mišljenje. Verujem da ćemo biti najjača košarkaška zemlja u Evropi.
Na svemu učinjenom zahvalio se i počasni predsednik KSS Bora Stanković.
- Pre šest godina smo se zadnji put videli u ovom sastavu. Đilas u tom trenu je zauzeo nimalo lukrativan položaj, teški su to bili trenuci, navikli smo bili na velike rezultate, prihvatio je izazov. Posle 6 godina, šta da kažemo? Videli smo politiku i realizaciju, bilo je strateških ciljeva. Stabilizovan je savez, uspešno je svaki cilj realizovan, imamo rezultate, možemo samo da čestitamo i budemo zadovoljni izborom tih ljudi. Zlatna značka KSS je najveće priznanje košarkaškog sporta. Dobijali su ga visoki državnici i najveći košarkaški radnici. Mogu samo da čestitam Đilasu i zasluženo uručim značku. Rezultati više nego briljantni, cak više zaslužuje od značke. Nadam se da Đilas neće napustiti košarku da će biti na drugi način uz nas.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima