≫ 

Danilović zvanično preuzeo srpsku košarku: Trebaće mi pomoć svih! (VIDEO)

Bivši predsednik Partizana počinje mandat na čelu Košarkakog saveza Srbije

  • 18

Proslavljeni srpski košarkaš Predrag Danilović zvanično je preuzeo funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije. On je jedini podneo zvaničnu kandidaturu 8. decembra, i tada je poručio da mu je čast što je predložen za takvo mesto.

Od prisutnih 27 delegata (od ukupno 32) na Izbornoj skupštini KSS, Danilović je jednoglasno izabran.

- Veoma sam počastvovan i smatram ovo priznanjem za moju karijeru, sportsku ali i funkcionersku. Nisam spremao papire, hteo sam iskrenije da se obratim i bliže mom mišljenju. Đilas je moj dugogodišnji familijarni prijatelj, ponosan sam na to, i ako uradimo jedan deo toga što je on biću veoma ponosan. Hvala mu na svemu što je uradio i da ćemo stvari koje su dobre održati, šta moze da se popravi radićemo na tome. Uvek ćemo se biti košarkaška nacija. Moja vrata će biti uvek otvorena i hoću da kritike i saveti budu rešeni licem u lice. Trebace mi pomoć svih, mislio sam da dosta toga znam ali tek treba da učim, zato neću previše da pričam - rekao je novi predsednik KSS.

Danilović je dostavio program rada i predlog za četiri resorna potpredsednika: Ana Joković (potpredsednik za žensku košarku), Igor Rakočević (za mušku košarku), Bojan Radun (za finansije i marketing) i Dušan Projović (za takmičenja).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Legendarni srpski reprezentativac nasledio je na funkciji Dragana Đilasa, koji je rezimirao poslednjih šest godina koliko je proveo na mestu prvog čoveka srpske košarke.

- Bilo je standardnih aktivnosti, poslali smo momke u Tursku i verujem u dobre rezultate. ostale su samo standardne aktivnosti, nadam se da će i druge reprezentacije biti uspešne u budućnosti. Hoću da zahvalim delegatima i svima kojima je košarka u srcu na svemu što smo uradili, na podršci timu u prethodnom periodu, omogućili smo da se svi radujemo zajedno uspesima ne samo reprezentacija nego i klubova. Iza nas je šest lepih godina imali smo sjajno rukovodstvo, sad da nastavimo da podržavamo jedni druge. Ovaj sport je nešto posebno za Srbiju, vidi se jedinstvo, shvatanje i da mi koji volimo neke klubove, jedini klub nam je Srbija. Čestitam Saši i timu na preuzimanju i verujem da će sa onima koji su tu uvek uz košarku, da će doneti novu energiju i ciljeve. Meni će biti lakše sada da gledam utakmice, ne moram da se suzdržavam da komentarišem suđenje. Po tome me pamte i u FIBA, sad ću moći da iskažem svoje mišljenje. Verujem da ćemo biti najjača košarkaška zemlja u Evropi.

Na svemu učinjenom zahvalio se i počasni predsednik KSS Bora Stanković.

- Pre šest godina smo se zadnji put videli u ovom sastavu. Đilas u tom trenu je zauzeo nimalo lukrativan položaj, teški su to bili trenuci, navikli smo bili na velike rezultate, prihvatio je izazov. Posle 6 godina, šta da kažemo? Videli smo politiku i realizaciju, bilo je strateških ciljeva. Stabilizovan je savez, uspešno je svaki cilj realizovan, imamo rezultate, možemo samo da čestitamo i budemo zadovoljni izborom tih ljudi. Zlatna značka KSS je najveće priznanje košarkaškog sporta. Dobijali su ga visoki državnici i najveći košarkaški radnici. Mogu samo da čestitam Đilasu i zasluženo uručim značku. Rezultati više nego briljantni, cak više zaslužuje od značke. Nadam se da Đilas neće napustiti košarku da će biti na drugi način uz nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steamroller

    15. decembar 2016 | 14:11

    Nagrada za izdaju Duleta Vujosevica!

  • Dzigic

    15. decembar 2016 | 14:21

    Zbogom kosarko kad si ovom retardu dali da upravlja savezom. Pa taj je unistio Partizan

  • Trebinje

    15. decembar 2016 | 14:11

    Svaka čast druže stari..prije svega prijatelj i veliki čovjek!!!!veliki pozz iz hercegovine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA