≫ 

UEFA: Ništa od Regionalne lige!

Prvi čovek UEFA ističe da nema istine u nedavnim tvrdnjama medija

  • 29

Regionalna liga se neće igrati! Barem tako kaže predsednik UEFA Aleksander Čeferin koji je demantovao sve natpise medija u poslednjih nekoliko dana.

Čeferin je naglasio da su domaća takmičenja temelj fudbala u Evropi.

- Nema istine u nedavnim tvrdnjama o osnivanju tzv. Balkanske lige. Za razliku od onoga što je napisano u nekim medijima, nije donesena nikakva odluka UEFA u vezi sa stvaranjem takvog prvenstva - rekao je Slovenac i dodao:

>>> IZ SRCA BEOGRADA I ZAGREBA: Pitali smo građane Srbije i Hrvatske šta misle o Regionalnoj ligi (VIDEO)

- Iako su transnacionalna takmičenja pomenuta u nekim slučajevima trenutno ne postoje konkretni predlozi. Svaku takvu ideju bi razmatrala UEFA ukoliko inicijativu pokrenu nacionalni savezi.

Čeferin je istakao da nema u planu da uvede video tehnologiju (VAR) u evropski fudbal.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Krovna fudbalska organizacija FIFA koristila je VAR u pojedinim prijateljskim utakmicama i na Svetskom prvenstvu za klubove u Japanu, gde je mađarski arbitar Viktor Kasai prvi dosudio penal na osnovu video snimka u polufinalnom meču Kašime i Atletiko Nasionala.

- Moramo da budemo oprezni sa video tehnologijom. Za UEFA i mene, za sada to je samo eksperiment. Nije u potpunosti jasno da li će se se koristiti, ali videćemo šta će se desiti u budućnosti. Nemamo u planu da je usvojimo - rekao je Čeferin.

Slovenac je ranije bio i protiv ideje FIFA i predsednika Ðanija Infantina da se proširi broj reprezentacija na Svetskom prvenstvu, o čemu će se diskutovati 9. i 10. januara naredne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sockerboy

    16. decembar 2016 | 13:52

    Ne mozemo da podnesemo susedske cokoladice, a kamo li da osnujemo zajednicku ligu. Mrznja i sportska druzenje ne idu zajedno.

  • ferrari909

    16. decembar 2016 | 13:48

    Samo nam jos ona fali pa da isprobamo svo ovo naoruzanje sto smo nabavili mi i purgeri.....

  • Peki

    16. decembar 2016 | 14:43

    Uskoro i naslov....NISTA OD ULASKA U EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA