• 6

Udovičić: Zakon o sportu ne sme ostati mrtvo slovo na papiru

Ministar sporta četiri sata proveo u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava

  • 6

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je prilikom gostovanja Nišu da je donošenje zakona o sportu bio ogroman korak za srpski sport, ali da ne sme ostati samo slovo na papiru.
Udovičić je prisustvovao okruglom stolu na temu finansiranja programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave i govorio je o važnosti implementacije i sprovođenja novog zakona, a više od četiri sata odgovarao na pitanja predstavnika jedinica lokalnih samouprava.

Ministar je naglasio da očekuje od svih jedinica lokalnih samouprava da dosledno implementiraju novi zakon, jer je njihova uloga u tom procesu jako važna.
- Finansiranje na lokalu mora da bude transparentno i jasno, a da sredstva stižu do krajnjih korisnika - sportista. Želimo da lokalne samouprave shvate značaj pojačane kontrole i uloge sportskih inspektora na lokalu, čime ćemo ojačati sistem sporta u našoj zemlji. Verujem da samo zajedničkim radom i implementacijom zakona možemo stvoriti uslove da sport bude pristupačan svima, a ne privilegija pojedinaca - rekao je Udovičić.
On je i naglasio da je jako važno da se sve odredbe dosledno sprovode, pre svega one koje se odnose na decu u sportu, na visinu članarine, zdravstvene preglede i druge uslove.
Svim učesnicima je podeljen Priručnik za finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave, koji ima za cilj da pruži odgovore na najvažnija pitanja iz prakse o finansiranju učesnika u sistemu sporta u jedinici lokalne samouprave, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.
(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima