• 6

Udovičić: Zakon o sportu ne sme ostati mrtvo slovo na papiru

Ministar sporta četiri sata proveo u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava

  • 6

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je prilikom gostovanja Nišu da je donošenje zakona o sportu bio ogroman korak za srpski sport, ali da ne sme ostati samo slovo na papiru.

Udovičić je prisustvovao okruglom stolu na temu finansiranja programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave i govorio je o važnosti implementacije i sprovođenja novog zakona, a više od četiri sata odgovarao na pitanja predstavnika jedinica lokalnih samouprava.

Ministar je naglasio da očekuje od svih jedinica lokalnih samouprava da dosledno implementiraju novi zakon, jer je njihova uloga u tom procesu jako važna.

- Finansiranje na lokalu mora da bude transparentno i jasno, a da sredstva stižu do krajnjih korisnika - sportista. Želimo da lokalne samouprave shvate značaj pojačane kontrole i uloge sportskih inspektora na lokalu, čime ćemo ojačati sistem sporta u našoj zemlji. Verujem da samo zajedničkim radom i implementacijom zakona možemo stvoriti uslove da sport bude pristupačan svima, a ne privilegija pojedinaca - rekao je Udovičić.

On je i naglasio da je jako važno da se sve odredbe dosledno sprovode, pre svega one koje se odnose na decu u sportu, na visinu članarine, zdravstvene preglede i druge uslove.

Svim učesnicima je podeljen Priručnik za finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave, koji ima za cilj da pruži odgovore na najvažnija pitanja iz prakse o finansiranju učesnika u sistemu sporta u jedinici lokalne samouprave, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Excalibur

    Već je taj zakon na samrti, možda uz dobre lekove produži život?

  • Nislija

    Godinama ponavljas sve to pa nista....

  • Vavilonac

    Lazes..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima