Jovanović: Sve smo izdržali! Pešić: Nemogući uslovi za igru!

Trener Partizana podestio na sve probleme koje je njegova ekipa preživela, strateg Zvezde se požalio na uslove u hali

  • 0

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je večeras nakon osvajanja šampionske titule da je cela ekipa iznela veliki teret u jednoj od najtežih sezona za "crno-bele".

- Moram da pomenem, iako nijednog trenutka od početka plej-ofa nisam o tome govorio, da smo igrali bez Raška Katića i to je poremetilo ekipu. Ovi momci su taj teret izneli najbolje što su mogli. U ovom finalu i sezoni, pored standardnih Partizanovih prvotimaca, pojavila su se nova imena - Bešović, Bertans, Anđušić. Možda su imali manje role, ali su bile važne - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle pobede nad Crvenom zvezdom od 86:82 u Železniku.

"Crno-beli" su finalnu seriju plej-ofa dobili ukupnim rezultatom 3:1.

- Imali smo sezonu punu uspona i padova. Ostali smo bez Pekovića, pa posle i plejmejkera. Usledilo je dovođenje Džejmsa, koji se uklopio i kao igrač i kao čovek. U trenucima kada je bio povređen bio je hrabar i odigrao. Hvala i Peri i Kecmanu jer su godinama prenosili način na koji Partizan živi, Mačvan i Raduljica izašli su iz mnogo unosnijih ugovora i došli ovde da osvoje dva trofeja - naveo je Jovanović.

On je je istakao i da je ekipa promovisala neke potencijalne reprezentativce, kao što su Lučić, Anđušić i Milosavljević, koji je jako dobro igrao plej-of, a Čakarerivć je svojom energijom i čvrstinom izneo sve zadatke.

- Klub mi je u teškim trenucima pružio podršku, nije bilo lako kada su sve oči javnosti uprte u vas - naglasio je Jovanović.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić čestitao je Partizanu na pobedi i osvojenoj tituli i ocenio da su se "crno-beli" bolje snašli u izuzetno teškim i nezgodnim uslovima za igru.

- Za mene kao trenera koji je toliko godina u košarci ovo je bila najteža sezona, videli ste večeras koliko je veliki izazov raditi u Srbiji. Teška utakmica, u skoro nemogućim uslovima obe ekipe su dale maksimum - kazao je Pešić.

On je dodao da "crveno-belima" nije odgovarao teren.

- Ne kukam, moram da analiziram, možda bi dobili da smo igrali u "Pioniru", a možda i ne bi. Uslovi su zaista bili nesnosni. Obe ekipa bile i strpljive i borbene - rekao je Pešić.

Trener Zvezde naveo je i da njegova ekipa večeras nije uspela da nametne svoje koncept koji se bazira na jakoj odbrani i brzoj tranziciji.

- Imali smo šansu, ali smo izgubili dve lopte. Partizan je odlučujuće poene dao iz situacije gde nikog nismo imali u odbrani. Sezona je bila izuzetna, radio sam sa sjajnim momcima. Igrali smo finale Kupa, finale plej-ofa, pokazali napredak. Bolji smo nego što smo bili na početku sezone, kvalifikovali smo se sopstvenim naporom za Jadransku ligu, uštedeli 150.000 evra, pozvali nas i ljudi iz Evrope - zaključio je Pešić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA