≫ 

Ronaldo ne voli da nosi crne kopačke, znate li zašto? Tajnu je odao čovek koji Portugalcu pravi opremu!

Ne tako davno, crne kopačke su bile izuzetno popularne među najvećim fudbalskim zvezdama

  • 4
Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Kristijano Ronaldo može da arhivira 2016. godinu sa oznakom najuspešnije u dosadašnjoj karijeri. Naosvajao se svega i svačega i nastavio u stilu gol mašine.

 

Portugalac pazi na svaki detalj kako bi uvek bio u top formi, a vrlo ozbiljno uzima u obzir i boju svojih kopački.

 

To je otkrio Maks Blo, potpredsednik "Najkija", američke kompanije sportske opreme, sa kojom je Portugalac nedavno potpisao izdašni doživotni ugovor.

 

- Sve počinje od njega. Mislim da je neverovatan, a prvi govori da može da napreduje. Uvek nam kaže da će biti bolji, i onda uradi svoj deo, ali njemu treba i da mi uradimo svoj deo.  To je naravno veliki pritisak za nas. Moramo da smislimo ne nešto što ćemo mu pomoći. Tako smo i došli na ideju "Mercurial Superfly ", model koji Ronaldo sada nosi - rekao je Blo.

 

Amerikanac je potom otkrio zašto Ronaldo generalno ne preferira dominatno crne kopačke, zbog čega često ima izražen detalj neke jače boje, poput zelene.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

- Svaki igrač ima svoju omiljenu boju, a inače je naučno dokazano da boja kopački aktivira hemijske procese u mozgu igrača. Kada se bolje osećate, bolje i igrate. Glavna uloga boje je da pruža samopouzdanje igraču. Na primer, Kristijano Ronaldo ne voli da nosi crne kopačke, jer nam je rekao kako mu crna boja deluje sporo, a on želi da se oseća brzo - otkrio je Blo.

 

On smatra da su kopačke imale veliki udeo u Ronaldovom uspehu.

 

- Nekada kažem kako sam osvojio nekoliko gren slemova, Liga šampiona i Svetskih prvenstava. Verujem da delim te uspehe. Najinteresantniji aspekt mog posla je šansa da ojačam ljudski talenat. Ključ toga je u osobi, ali i proizvod igra veliku ulogu. Jedna ista osoba koja će igrati u istim uslovima će imati bolji učinak ukoliko nosi na sebi bolji proizvod - zaključio je Blo.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija do Tokija

    19. decembar 2016 | 19:24

    Iz licnog iskustva znam da ne mogu igrati fudbal u crnim, ili sarenim carapama. Sve sem bele boje za fudbal, ne odgovara. Dosta drugara se slaze samnom. :)

  • Predrag

    19. decembar 2016 | 18:59

    vecu glupost nisam procitao od ove.crna boja spora....

  • Micko

    20. decembar 2016 | 05:08

    Do juče bile samo crne a sad ne valjaju ma idi begaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA