≫ 

Zbog ovoga se novi Barsin sponzor mnogima neće svideti

U ponudi japanske kompanije i dalje je veliki broj proizvoda od slonovače, i mesa delfina i kitova

  • 0

Novi sponzor Fudbalskog kluba Barselona, japanska kompanija "Rakuten", bavi se poslovima zbog kojih je već godinama na meti Međunardone agencije za zaštitnu životne sredine.

Gro svog kapitala "Rakuten" akumulira posredstvom on-lajn prodaje široke lepeze proizvoda među kojima su preparati i različiti produkti od slonovače i mesa kitova i delfina, čiji je lov strogo zabranjen u većini zemalja.

Agencija je uspela da izvrši pritisak na japansku kompaniju koja je, zbog toga, povukla iz prodaje pomenute artikle, ali samo van granica Japana, dok joj zakon u zemlji "Izlazećeg sunca" dozvoljava da tu vrstu robe nudi na domaćem tržištu.

Ime "Rakuten" će od naredne sezone (umesto Qatarairways) dominirati na dresovima fudbalera Barselone, jer su dva strane nedavno sklopile ugovor koji će Kataloncima doneti 230 miliona evra.

I Japanci zadovoljno trljaju ruke, a kako i ne bi, kada će logo njihove firme nositi Mesi, Nejmar, Suarez i ostali, što im potencijalno može obezbediti još veći obrt novca.

Ipak, i dalje će im "za vratom" disati inspekcije koje će brinuti o tome da li ova kompanija i krši zakone.

Sada, posle sklopljene multimilionske saradnje dve strane, Agencija najviše nade polaže u to da će Barselona iskoristiti svoju globalnu popularnost da izvrši uticaj na ljude iz japanske kompanije da stave tačku na prodaju pomenutih proizvoda ili da ih makar redukuju u ponudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA