≫ 

KRUNISANI TADIĆ I PIKSI: FSS dodelio Zlatne lopte najboljima u 2016. (VIDEO)

Fudbalska Srbija izabrala je svoje laureate za 2016. godinu

  • 6

Fudbalska Srbija izabrala je najbolje u 2016. godini! Kao što je i najavljeno - Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi dobili su nagradu za najboljeg srpskog igrača i trenera!

Njima dvojici nagrada je uručena na svečanoj dodeli Zlatne lopte koja je održana u ''Kraun Plazi'', a Tadić i Stojković po prvi put dobili su ovaj trofej težak oko 12 kilograma iz ruku generalnog direktora FSS Gorana Bunjevčevića i potpredsednika Sava Miloševića.

Tadić svakako nije imao premca među fudbalerima i prekinuo je niz Nemanje Matića od dve godine zaredom, dok je Stojković vodio ''borbu'' sa Tomislavom Sivićem.

Po dodeli priznanja trener kineskog Guangžu RF je rekao:

- Ja sam neko ko je često bio na podijumu ali nikada nisam držao govore. Sada su mi rekli da moram - rekao je Dragan Stojković Piksi i nastavio:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ova godina nimalo nije bila laka.Pre svega bi se zahvalio svojoj porodici. Pogotovo supruzi Snežani koja me  duboko u noć sluša kada pobedim ili izgubim. Zahvalio bih se i FSS na ukazanom poverenju i to će mi biti samo podstrek za budućnost. Zahvalio bih se i svom timu i pomoćnicima Žarku Đuroviću i Dejanu Govedarici

Pre svečanog dela, FSS je prikazaao i kratak film ostvarenog u godini na izmaku, počevši od dolaska Slaviše Kokeze, pa sve do utakmice seniora sa Velsom i mladih sa Norveškom u Dramenu.

Dušan Tadić je po dodeli priznanja rekao:

- Veoma mi je drago zbog ove nagrade. Zahvalio bih se selektoru i svima u nacionalnom timu  Individualne nagrade su veoma bitne, a nadam se da će i kolektivna na kraju doći, a to je odlazak na Mundijal - rekao je igrač Sautemptona.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Stojković i Tadić su se tako našli u društvu Ilije Petkovića, Radomira Antića, Milovana Rajevca, Nemanje Vidića, Dejana Stankovića, Nikole Žigića, Branislava Ivanovića i mnogih drugih.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Svečanosti FSS prisustvovali  su i predstavnici ostalih sportskih saveza pre svih predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i novi predsednik KSS Predrag Danilović sa generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

 

NACIONALNI STADION NIJE PUSTA ŽELJA

- Imamo mnogo velikih planova za sledeću godinu, najvažnije je da se A reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo. Osim toga imaćemo promene u sistemu takmičenja i regularnosti. Još jedan bitan projekat jeizgradnja infrastrukture za razvoj fudbala. Želimo da u 2017. dobijemo nacionalni stadion i nadam se da je to ostvarivo - rekao je Savo Milošević potpredsednik FSS

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobarRUSSIA#42LEONARDO

    20. decembar 2016 | 13:51

    Bravo Tadiću najstore!

  • Звездa €^®®¥¥£©

    20. decembar 2016 | 12:30

    Браво и за Тадића и за Пиксија, легенду Звезде и најбољег нашег фудбалера свих времена. Задовољство је увек гледање његових голова из корнера фрањевцима, па и судијско поништавање његовог гола са центра. Страни судија би му пружио руку због такве голчине, вртеле би се шпице, а ови наши судили му офсајд. А што су гробари на церемонији?

  • Denko

    20. decembar 2016 | 12:05

    Jel to oni sto su oko 50 mesta u svetu pokusavaju da bace prasinu u oci narodu jer kao oni nesto slave i nekoga nagradjuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA