POKUŠAĆE NEMOGUĆE: Grci preko Rusa jure četvrtfinale?!

Helene samo pobeda vodi dalje, "baćuške" sa bodom overavaju četvrtfinale

  • 0

Jasno je ko dan šta bi Grci i Rusi trebalo da urade kako bi obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Pravoslavni derbi  Helena i Baćuški večeras u Varšavi (20.45) definitvno će doneti ime jednog učesnika četvrtfinala iz grupe A.

Rusi zasad deluju kao mašina, među tri ekipe koje su od početka najviše pokazale bez obzira na remi u prethodnoj rundi protiv Poljaka.

Zbornaja je favorit i kod prosečnog kladioničara će bez sumnje biti jedna od glavnih opcija za današnje tikete, ali... Povrh toga, Rusi imaju verovatno najmoćniju podršku na ovom prvenstvu, što nije mala stvar. Osim što navijači iz Rusije vrlo aktivno učestvuju u sukobima na ulicama, atmosfera na stadionima kada igra Rusija je fenomenalna. Nije čudno to što u taboru tima Dika Advokata pucaju od optimizma pred završni meč prve faze.

- Mi smo vladari sopstvene sudbine, a to uvek želite da budete. Ne sumnjam u četvrtfinale. Od njih smo bolji, a mi na ovom prvenstvu želimo što dalje da idemo - rekao je golman Rusije Vjačeslav Malafejev, koji, prema procenama ruskih medija, ne bi trebalo da ima mnogo posla danas.

Rusi su na prethodna dva evropska prvenstva pobeđivali Grke. Oni od meča sa prethodnog EP igraju sa velikim brojem istih igrača, a Grci su promenili gro prvotimaca. Tu im i leži i nada da će izbeći treći vezani poraz od "baćuški". Istina, prvacima Evrope iz 2004. godine ne odgovara ni remi. Grci jednostavno moraju da napadnu.

- Nas otpisuju od onog trenutka kada smo se plasirali na Evropsko prvenstvo. Šanse pred ovaj susret nam jesu umanjene, ali nisu Rusi bez mane. Pogotovo u odbrani - kratko je rekao Kostas Fortunis, mladi vezista, od koga u Grčkoj očekuju da potvrdi svoj talenat.

GRČKA - RUSIJA (20.45) Stadion: Nacionalni u Varšavi

Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

GRČKA (4-2-3-1): Sifakis - K. Papadopulos, Papastatopulos, Holebas, Torosidis - Kacuranis, Karagunis - Fortunis, Samaras, Salpingidis - Gekas.

RUSIJA (4-3-3): Malafejev - Berezucki, Ignaševič, Žirkov, Anjukov - Džagoev, Denisov, Širokov - Aršavin, Keržakov, Zirjanov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA