≫ 

Nova Partizanova luda pobeda! Opet drama u produžetku, Vrabac je heroj!

Oslabljeni crno-beli slavili protiv Zelene Gore u Poljskoj i upisali jako važnu pobedu za mesto u plej-ofu

  • 69

Partizan je ove sezone pretplatio svoje navijače na drame ove sezone, a i ova u Poljskoj je pripala hrabrim crno-belima. U desetom kolu FIBA Lige šampiona, u utakmici završenoj posle produžetka savladana je Zelena Gora - 80:81 (20:18, 15:12, 19:18, 16:20, 12:13)

Apsolutni heroj bio je Adin Vrabac, koji je na dve sekunde do kraja produžetka pogodio iz reketa, što mu je bio šesti uspešan šut iz isto toliko pokušaja.

Crno-beli su u Poljsku otputovali bez bolesnog trenera Aleksandra Džikića, kao i trojice prvotimaca - Novice Veličkovića, Mihajla Andrića i Frenka Robinsona. I pored svega toga, crno-beli su se odlično držali u Dvorani za sport i rekreaciju, ali nisu imali dovoljno jak odgovor u momentima kada je domaća ekipa izmicala u prednosti.

Najefikasniji je bio Birčević sa 19 poena (uz 11 skokova), 16 je dodao Vrabac, Ratkovica 15 i Luković 13 poena. Na drugoj strani Košarek je ubacio 17, Dragičević 14 i Kelati 12 poena.

Maksimalan zaostatak bio je devet poena, a Partizan je uspevao da u dva navrata dođe do egala. Da je Hečer bio na nivou (u drugom poluvremenu nije postigao nijedan koš), i da je Marinković imao bolje šutersko veče, Partizan je mogao do lakše pobede.

Foto: KK Partizan Foto: KK Partizan

Ključno je ipak bilo što su crno-beli imali veliki broj izgubljenih lopti (čak 14 naprema samo 6 domaćih), a Zelena Gora je imala previše novih prilika iz ofanzivnog skoka. Najbolju priliku za preokret su gosti imali u trećoj četvrtini, kada je bilo 40:40, ali onda su dozvolili da im sam Košarek napravi seriju od 9:0.

Moramo da primetimo da su i na ovoj utakmici sudije bile pomalo spore, kasno su donosili odluke i svirali faulove.

GORA JE IZMICALA, SVE DO FINIŠA POSLEDNJE ČETVRTINE

Zbog činjenice da su falili ključni igrači, pomoćni trener Nenad Čanak se opredelio za startnu petorku: Vrabac, Birčević, Hečer, Pot i Luković. Među domaćima se istakao Von sa šest vezanih poena na početku, i najavio bolji start. Partizan je držao priključak do 6:6, a onda su domaći uspeli da se odlepe, pogotovo jer su crno-beli imali propuste u odbrani zbog kojih im protivnik konstantno izmicao.

U drugoj četvrtini je beogradska ekipa imala prazan hod četiri minuta, a domaći su prvi put stigli do maksimalnih +9. Posle tajm-auta su zatajili napadi Poljaka, a Birčević i Hečer su iznalazili načine do dođu do koša.

Seriju promašaja na početku treće četvrtine prekida Birčević trojkom, ali poljska ekipa uzvraća preko Kelatija. Dosuđen je bio i treći nesportski faul ZelEnoj Gori, a ovaj put je Partizan iskoristio to na odličan način: Birčević maksimalan sa penala, a Vrabac pogađa trojku za rezultat 40:40. Međutim, neverovatan odgovor je priredio Košarek, koji je sam vezao devet poena u seriji! Posle tajm-auta Partizana, Birčević i Luković su vezali poene, pa je Partizan dočekao odlučujuću četvrtinu sa minusom od šest poena.

Sa još dve trojke, Vrabac je najviše privredio što su crno-beli prišli na pola koša, ali je Zamojski novom trojkom ponovo sprečio da Partizan preuzme vođstvo.

Na minut i 40 do kraja je novu nadu doneo Ratkovica trojkom za 64:66, domaći su promašili, a potom i Hečer. Ratkovica ipak posle kontre pogađa za 66:66. Kelati je potom bio polovičan sa penala u dva navrata, ali je Birčević promašio šut za pobedu na tri sekunde do kraja, i to je bilo dovoljno da isti igrač na fintu prevari čuvara, primi loptu i lako izjednači na 68:68 na samo sekund od kraja.

U novom produžetku, fantastičnu požrtvovanost je pokazao Luković, posle njegovog ofanizvnog skoka je Partizan poveo 76:75, a onda je doživeo nezgodan pad. Držao se za koleno, a meč nije mogao da nastavi sve do poslednjeg napada u produžetku. Kelatijeva trojka za 79:77 je mogla da slomi crno-bele, ali posle tajm-auta je Vrabac doneo opet egal na 17 sekundi. Polovičan je bio Košarek sa penala, a onda je Vrabac uradio sjajan potez i herojski završio meč.

Partizan u narednom kolu 4. januara dočekuje Solnok.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BESMRTAN KK P, UGASEN KK cz

    20. decembar 2016 | 20:45

    Bravo GROBARI, BRAVO KKP !!! Da li se stidite mali 'ljudi', da li se stidite sto SVE novce gurate u ugasen i onda izmutiran kk, da li se stidite krim. uprava sa kojima saradjujete !!?? I TO IM NE POMAZE!!! PARTIZAN IZNAD SVIH !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Gg

    20. decembar 2016 | 22:10

    Kosarka je igra gde na kraju pobedi Partizan

  • Belasica

    20. decembar 2016 | 20:57

    Mnogo smo jaki bre, to može samo moj Partizan. Svaka čast momci!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA