HRVATE IZBACUJU SA EURA: UEFA preti komšijama zbog rasizma!

Posle paljenja zastave EU, ubacivanja baklji i rasističkih ispada, UEFA zauzima oštar kurs prema Hrvatskoj. Ova organizacija danas pokrenula disciplinski postupka protiv FS Hrvatske

  • 3

Hrvatskom fudbalu ne predstoje lepi dani, jer, kako hrvatski mediji saznaju, UEFA namerava konačno da stane na kraj ispadima hrvatskih navijača, koji godinama glupostima prizivaju ono što bi moglo da usledi - oduzimanje bodova u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ili čak eliminacija sa istih!

- Lansiraju baklje u teren, huču Baloteliju, bacaju mu banane, pale zastavu EU, koketiraju s nacizmom... Niti sto ekstremnih huligana, uvek iste face, već godinama sramote Hrvatsku - stoji u uvodu teksta koji donosi tiražni "Jutarnji list".

Hrvatski navijači oduvek su poznati po žešćim umobolnim ispadima kada igra njihova reprezentacija, a izgleda da je uglavnom blagonaklona evropska kuća fudbala rešila da više ne žmuri.

Da se nešto opasno sprema Hrvatima svedoči i vest da je Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula danas disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog incidenata navijača te reprezentacije na meču protiv Italije u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva.

"UEFA istražuje ponašanje hrvatskih navijača na meču u Poznanju, koji su na rasnoj osnovi vređali napadača Italije Marija Baolotelija i ubacivali petarde na teren", kaže se u saopštenju UEFA.

UEFA je u petak kaznila FS Hrvatske sa 25.000 evra zbog ponašanja navijača, koji su na meču protiv Republike Irske koristili baklje i petrade, dok je jedan od njih utrčao na teren i poljubio u usta selektora Slavena Bilića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    16. jun 2012 | 15:28

    teraj stoku napolje.da smo mi u pitanju vec bi nas tri puta izbacili i zabrana 10 godina. isteraj te ih i resite problem!

  • CAO MAJSTORIANI

    16. jun 2012 | 15:42

    A jebiga,Od tih par hiljdada ljudi sto je doslo nade se 20 budala koji sve zajebu sta mozes.Ali bre oni bi trebali da dobiju kaznu a ne ceo savez.

  • Mrcke

    16. jun 2012 | 15:33

    Svaka im cast, znaju sta hoce i vole svoju zemlju i narod. Mi bi sami sebe iubacili, da pokazemi Evropi kako smo mi tolerantni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA