• 0

Marina je nominovana za jednu od najvrednijih nagrada u olimpizmu!

Selektorka košarkašica osim uspeha sa reprezentacijom vodi i neprofitnu organizaciju

  • 0

Olimpijski komitet Srbije nominovao je selektora ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marinu Maljković za trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta "Žene i sport".
U kandidaturi piše da Maljković poslednjih nekoliko godina postiže odlične rezultate u karijeri, a u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju sa ciljem da ponudi besplatne košarkaške treninge za devojčice.

Dalje se navodi da je Marina postala model i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu, kao i da svojom posvećenošću i dostignućima inspiriše devojčice i žene da budu više involvirane u sport.
Učestvovala je na brojnim tribinama i konferencijama ističući važnost uključivanja devojčica u sport, dok je prošle godine otvorila besplatnu školu košarke za devojčice "Pokret za žensku košarku Marina Maljković" i do danas je kroz osam pokrenutih programa njih 500 počelo da trenira.
- Počastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje Međunarodnog olimpijskog komiteta među toliko sjajnih žena koje imamo u sportu. Na meni je da i dalje nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno bude dostupan svakom detetu u Srbiji, da kod njih stvaramo zdrave navike, a da onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet. Zahvalna sam što mi je Olimpijski komitet Srbije ukazao veliku čast - rekla je Maljković, a preneo OKS.
Maljković je selektor reprezentacije Srbije od 2011. godine i napravila je istorijske uspehe osvajanjem zlatne medalje na prvenstvu Evrope i brozne na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima