• 0
 ≫ 

Vojvodina već dobila novog predsednika

 ≫ 

Novi prvi čovek Novosađana član šampionske generacije

  • 0

Posle odlaske kompletne uprave na čelu sa Vojvislavom Gajićem, potom i trenera Nenada Lalatovića, Fudbalski klub Vojvodina počeo je proces konsolidacije. Prvi korak ka tome je već učinjen - imenovan je novi predsednik.

U pitanju je kapiten druge šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine, Dušan Mijić, koji je u sredu, kao jedini kandidat, izabran za novog predsednika “stare dame” na vanrednoj sednici Skupštine kojoj je prisustvovalo 37 od 55 članova najvišeg klupskog tela, saopšteno je na sajtu Novosađana.

Članovi Skupštine najpre su jednoglasno usvojili ostavke dosadašnjih članova Upravnog odbora, a potom se prešlo i na izbor novog predsednika kluba.

Jedini kandidat bio je Dušan Mijić, bivši fudbaler i kapiten šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je "pola beli, pola crveni" dres nosio od 1982. do 1991. godine i za to vreme odigrao 282 utakmice, posle čega je karijeru nastavio u Espanjolu.

Većinom glasova, članovi Skupštine podržali su njegov izbor za predsednika, a nakon toga, novi predsednik FK Vojvodina saopštio je da će u Upravnom odboru kluba za sada biti Zoran Stojković i Srđan Kuprešak, dok će preostali članovi biti izabrani u narednom periodu. Njegov predlog za članove Upravnog odbora takođe je jednoglasno podržan od strane članova Skupštine.

Osim u Upravnom odboru, na današnjoj sednici usvojene su odluke i o promenama u Nadzornom odboru kluba. Umesto dosadašnjeg predsednika Nenada Miljuša, koji je na ovo mesto podneo ostavku usled činjenice da novi statut kluba, usvojen na prethodnoj sednici, ne dozvoljava jednom licu da istovremeno bude član Nadzornog odbora i član Skupštine, na njegovo mesto izabran je Dragoslav Vuković, dok su preostala dva člana ovog tela Marko Petrović i Stevan Miljaković.

Takođe, članovi Skupštine razrešili su dužnosti generalnog sekretara kluba Božidara Beronju, dok je generalni direktor Aleksandar Dunđerski imenovan kao lice ovlašćeno za podnošenje izmena i dopuna statuta, kao i promenu ovlašćenih lica kluba u Agenciji za privredne registre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok