≫ 

Zvezda je već ošamarila Kralja, sada se za to traži novi tajni sastojak! (VIDEO)

Pre nešto više od godinu dana, Kvinsi Miler se poigrao sa Kraljem kao niko u toj sezoni

  • 3

Košarkaši Crvene zvezde čekaju Real u 14. kolu Evrolige, u četvrtak od 19 časova, što je svojevrsna prilika za jedno podsećanje.

Tim Dejana Radonjića je 27. novembra prošle godine slomio Madriđane sa 94:88, u paklenoj atmosferi Pionira, ali su dominantnu ulogu tada imali Maik Cirbes sa 26 i Kvinsi Miler sa 24 poena. Amerikanac je imao 5/7 u šutu za tri, potpuno je eksplodirao nošen pesmom Delija, a dvocifren učinak imao je još samo Stefan Jović.

>>>Simanić lakše povređen, ali neizvesno je koliko će odsustvovati sa terena!

>>>Zbog njega je ''šutnula'' Kvinsija: Milerova bivša ''upecala'' NBA zvezdu (FOTO)

>>>Đenka objašnjavao Evroligi najbitnije košarkaške pojmove na srpskom jeziku (VIDEO)

U aktuelnom sastavu, doprinos su imali još Marko Gudurić sa osam, Marko Simonović sa četiri i Branko Lazić sa dva poena, a od njih će se sada mnogo više očekivati. Gudurić dugo nije imao eksplozivan meč, Simonović je stekao kontinuitet i bio je igrač novembra u klubu, ali će biti paklen zadatak nadomestiti slabiju rotaciju i nedostatke na centarskoj poziciji. Ognjen Kuzmić je sada prva opcija, Milko Bjelica će kao i uvek balansirati između četvorke i petice, a za tim će biti bitno i da se zaboravi na poraz od Olimpijakosa.

Real je posle odlaska Rodrigeza sada predvođen Ljuljom, dok je u pravog asa izrastao 17-godišnji Luka Dončić. Talentovani slovenački reprezentativac je u poslednjih nekoliko utakmica pokazao da godine nisu bitne kada je kvalitet prepoznatljiv. Meč protiv Makabija bio bi pravi recept crveno-belima, ali je uz granitnu odbranu potreban veći broj raspoloženih igrača. Protiv Pirejaca je šut za tri bio katastrofalan (1/17), pa će i tu ležati jedan od ključeva duela. Kvinsi Miler je prošle godine bio tajni sastojak Zvezde, može li ga sada neko zameniti?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ozon

    22. decembar 2016 | 11:47

    A na semaforu pred zagrevanje braća iz olimpijakosa napisali: crvenaSvezda, pre početka utakmice narandžasta zastava fmpa, ni oni ne znaju ko ste, toliko često menjate ime, grb, boje da verovatno ni navijači malog kluba iz predgrađa više ne znaju kako se zovete.

  • ZZ

    22. decembar 2016 | 13:08

    Real...realno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA