• 10

Marković jedan od najprofitabilnijih igrača u svetu fudbala: Neverovatno je koliko menadžeri obrću cifre na ovom momku!

Zahavi i Ramadani su zaradili ''opasnu lovu'' na bivšem igraču Partizana

  • 10

Lazar Marković je jedan od najprofitabilnijih fudbalera u istoroiji fudbala! Ali, ne za klubove koje je predstavljao (Partizan, Benfika, Liverpul, sada i Sporting) nego za svoje agente. Pogotovo za Pinija Zahavija i Faljija Ramadanija.

Takav je zaključak posle uvida u dokumentaciju koju ima ''Football Leaks'' u kojoj stoji da su agenti na Srbinu do sada zaradili 17.5 miliona evra.

Sve je počelo u aprilu 2012. godine kada je kompanija ''Leiston Holdings'' koju poseduje Zahavi ''prigrabila'' Markovića iz Partizana. Već prvog jula 2013. godine Lazar i njegov brat Filip su prešli u Benfiku, a 50 odsto prava (6.25 miliona evra) je išlo Zahaviju. Ugovor je potpisan uz prisustvo Nikole Damjanca, predstavnika agencije Lian Sport koju voidi Ramadani.

Zanimljivo da je pomenuta kompanija smeštena na Devičanskim ostrvima gde je i ona u kojoj je Kristijano Ronaldo sakrio milione.

Foto: record.xl.pt

Foto: record.xl.pt

Godinu dana kasnije, Liverpul je doveo Markovića za 25 miliona evra. Polovina je išla Benfiki, ostatak Zahavijevoj agenciji. Profit kluba je iznosio oko 5.75 miliona evra, dok su agenti skoro duplo zaradili.

Nikola Damjanac se vratio u priču i predstavljao Markovića prilikom potpisa ugovora sa Liverpulom. Tu se pominje i Italijan Pjetro Ćiodi. Bivši golman Partizana, inače Ramadanijev čovek, primio je 1.37 miliona evra za posredovanje prilikom potpisa ugovora između kluba i igrača.

Liverpul je takođe obećao da će platiti oko 700.000 evra godišnje za vlasništvo fotografija Lazara Markovića - u poslednjih pet godina oko 3.6 miliona evra! Na kraju, navodi se u papirima ''Football Leaksa'', zbirno se došlo do cifre od 17.5 miliona koliko su Zahavijeva i Ramadanijeva kompanija zaradili.

A Markoviću su tek 22 godine...

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    Jedino klubovi nemaju koristi od ovog "partizanovog Mesija" kako su ga reklamirali.

  • Imenjak

    Hahahaha moram hahahaha

  • Dušan

    Kao Što je nekad bilo do 25 godina Nema van srbije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima