KAKAV RASPLET U GRUPI A: U četvrtfinalu Grci i Česi, ispali Rusi i Poljaci (VIDEO)

Po jedan gol na oba meča poslednjeg kola presudili su ko ide među osam najboljih timova na Evropskom fudbalskom prvenstvu: Grčka - Rusija 1:0, Češka - Poljska 1:0

  • 0

Kakav rasplet u Grupi A Evropskog fudbalskog prvenstva! U četvrtfinale idu Grci i Česi, a ispadaju Rusi i Poljaci, koji su domaćini sa Ukrajincima.

Minimalne pobede odvele su dve reprezentacije dalje: Grčka – Rusija 1:0, Češka – Poljska 1:0.

Česi su prvi, Grci drugi. Za ulazak u polufinale boriće se s dva najuspešnija tima iz Grupe B, a tamo je kolo pre kraja tabela ovakva: Nemačka 6, Portugalija 3, Danska 3, Holandija bez bodova.

Junaci pobednika su Karagunis i Jiraček. Grčki reprezentativac je savladao Malafejeva u poslednjim trenucima prvog poluvremena, i to na utakmici u kojoj je postao surekorder po broju mečeva u nacionalnom dresu (120, koliko ima i Zagorakis). Rekord neće oboriti u četvrtfinalu pošto je dobio žuti karton zbog simuliranja penala, pa propušta sledeći meč.

Jiraček je zaledio Poljake u 72. minutu pošto je krunisao brzi protivnapad.

Rusima je bio dovoljan remi da odu dalje, pa je zato ušla u susret bez imperativa pobede za razliku od protivnika. A onda je u 45. minutu zamirisalo na 2004. godinu,, kada su Grci na Euru u Portugaliji najpre senzacionalno prošli grupu u konkurenciji i sa Špancima i isto sa "zbornom komandom", a onda još senzacionalnije postali evropski prvaci.

Rusi su platili cenu gruboj greški Ignaševiča. Lopta je došla do Karagunisa, koji je umakao levom beku Žirkovu kao da ima 20 godina, a ne 35. Grk je bio neumoljiv, a Malafejev nemoćan.

Rusi su u drugom poluvremenu bili agilniji. Pošto je Holanđanin Dik Advokat video da je đavo odneo šalu, poslao je u igru Pavljučenka umesto Keržakova, a sredinom drugog dela priliku je dobio i Pogrebnjak, još jedan napadač.

U 70. minutu Cavelas je iz slobodnog udarca iskosa sa 22 metra uzdrmao prečku. Ruska nada tada nije presahla, ali im je posao bio otežan pošto su Česi u tim trenucima u Vroclavu poveli 1:0.

Najbolju šansu za izjednačenje Rusi su imali u 84. minutu. Trostruki strelac u prve dve utakmice Džagojev poslao je loptu glavom pored stative iz izgledne prilike.

Greece 1-0 Russia (Euro 2012 - Group A) by fasthighlights-2012

 

Grčka – Rusija 1:0

(Karagunis 45)

Nacionalni stadion u Varšavi. Gledalaca: 55.000. Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

GRČKA (4-2-3-1): Sifakis, Torosidis, Papastatopulos, Papadopulos, Cavelas, Kacuranis, Manijatis, Salpingidis (od 83. Ninis), Karagunis (od 67. Makos), Samaras, Gekas (od 64. Holebas).

RUSIJA (4-3-3): Malafejev, Anjukov (0d 81. Izmailov), A. Berezucki, S. Ignaševič, Žirkov, Širokov, Denisov, Glušakov (od 72. Pogrebnjak), Džagojev, Keržakov (od 46. Pavljučenko), Aršavin.

 

Češka – Poljska 1:0

(Jiraček 72)

Stadion „Mijski“ u Vroclavu. Gledalaca: 42.000.  Sudija: Krejg Tompson (Škotska)

ČEŠKA (4-2-3-1): Čeh, Gebre Selasije, Sivok, Kadlec, Limberski, Hibšman, Plašil, Jiraček (od 84. Rajtoral), Kolar, Pilar (od 87. Rezek), Baroš.

POLJSKA (4-2-3-1): Titon, Pišček, Vasilevski, Perkis, Beniš, Dudka, Polanski (od 56. Grosicki), Blaščikovski, Muravski (od 73. Miježejevski), Obranjak (od 73. Brozek), Levandovski.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA