Drvored šampiona se širi! Topić i Mirkovićeva zasadili svoja stabla! (FOTO) (VIDEO)

Srpski rekorder u skoku u vis Dragutin Topić i bacačica koplja Tatjana Mirković zasadili su svoja drva u drvoredu šampiona

  • 1

Na prostoru Atletske dvorane na Banjici u petak 23. decembra zasađena još dva drveta. Osim Asmira Kolašinca, sada su tu Dragutin Topić i Tatjana Mirković (Jelača).

Drvored šampiona zamišljen je tako da svi atletičari (sadašnji i bivši) koji imaju osvojene medalje sa velikih takmičenja imaju svoje drvo.

Dragutin Topić od 1993.godine drži rekord u skoku uvis koji iznosi 238cm, što je ujedno i 15ti rezultat svih vremena. Prvi veliki međunarodni uspeh ostvario je na Svetskom prvenstvu za juniore 1990.godine kada je osvojio zlatnu medalju sa preskočenih 2.37 centimetara, a nakon toga tri nedelje kasnije, osvojio je zlato i na Prvenstvu Evrope za seniore u Splitu. Topić je zasadio drvo koje se zove PAULOVNIA, listopadno drvo koje raste i do 25 metara. (drugačiji naziv je carsko drvo)

Tatjana Mirković (Jelača), je državna rekorderka u bacanju koplja, njen najveći uspeh bila je osvojena srebrna medalja na Evropskom prvenstvu 2014.godine koje je održano u Cirihu kada je bacila 64.21 metar.

- Velika mi je čast što sam ja među atletičarima koji imaju svoje drvo u ovom Drvoredu šampiona. Nadam se da će se ovaj krug proširiti i da ćemo i u budućnosti imati prilike da se radujemo osvojenim odličjima. Sa treninzima sam počela pre par meseci, za sada sve teče po planu, i zdavstveno je sve u redu, što je najbitnije - rekla je Tatjana Mirković.

Ona je zasadila drvo koje se zove KATALPA, raskošno ukrasno drvo koje može da raste do 15 metara, i da živi do sto godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA