ŠPIJUNAŽA! Šveđani saznali sve tajne engleske svlačionice, ali im to nije pomoglo

Švedski novinar je oko 40 minuta špijunirao sastanak, na kojem je Roj Hodžson spremao taktiku za Švedsku i diktirao ko će igrati u prvoj postavi

  • 0

Šveđanima ni špijunaža ni prevara nisu pomogli da dođu do bodova u meču sa Englezima na evropskom šampionatu! Švedski novinari su igrom slučaja došli do svih informacija u vezi sa sasatvom Engleske i prenele ih selektoru Hamrenu pred durel dve reprezentacije.

Novinar "Švedskog dnevnika" ("Svenska Dagbladet") u sobi kijevskog hotela"Opera" radio je na laptopu kada je pogledao je kroz prozor i imao šta da vidi. Sprat niže, kroz široko staklo krovnog prozora, selektor engleske reprezentacije Roj Hodžson objašnjavao je svojim pulenima taktiku uoči dvoboja drugog kola protiv Šveđana.

- Uzeo sam svoj dvogled i zajedno sa mojim kolegama, kroz krovni prozor 40-ak minuta pratio sastanak engleske reprezentacije pred dvoboj sa našom reprezentacijom. Nismo, naravno, mogli ništa da čujemo, ali bilo je jasno da Hodžson svojim igračima tumači kako da iskoriste slabosti u igri naše reprezentacije. Posebno je isticao da će ih Šveđani napadati iz kornera. Shvatili smo, takođe gledajući Hodžsona, šta crta po ploči, da će nam suprotstaviti ekipu sa Endijem Kerolom u sastavu, a bez Aleksa Okslejda Čemberlena - otkrio je švedski novinar.

Posle 40-ak minuta, hotelski službenik navukao je zavesu na prozor prekinuvši time voajerski čin švedskih novinara.

- Ne znam jesu li shvatili da ih gledamo. U svakom slučaju, dobili smo sjajnu priču za naš list. Naravno, nazvali smo takođe ljude iz Švedskog saveza upitavši ih za komentar. Taktički direktor saveza Rein Almkvist bio je vrlo zadovoljan onim što je čuo, pogotovo podacima o promeni u sastavu.

Izvršni direktor engleske reprezentacije Adrijan Bevington o celom slučaju je rekao:

- Nemamo informaciju da nas je neko špijunirao tokom sastanka. Šta god da se dogodilo, srećom nije uticalo nepovoljno na rezultat.

Engleska je savlada Švedsku 3:2 u pravom rezultatskom rolerkosteru...

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA