O ZMIJAMA I GUŠTERIMA NA ŽABARSKI NAČIN: Italijani se setili kako su "izigrani" 2004. (VIDEO)

Pre osam godina na Evropskom prvenstvu u Portugaliji situacija je bila ista kao sada - "azuri" kao i onda imaju dva boda uoči poslednjeg kola u grupi, a Hrvati i Španci po četiri kao tada Šveđani i Danci

  • 0

Matematika je zaludela Italijane. Od kada se zna da 2:2 između Hrvatske i Španije u poslednjem kolu u grupi sigurno vodi te dve reprezentacije u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a "azure" šalje kući, ne prestaje se sa teorijama zavere i kojekakvim sumnjama, koje u prvom redu dolaze sa Apenina.

Visokotiražni italijanski dnevni list "Korijere dela Sera" piše:

– Mi ne držimo našu sudbinu samo u svojim rukama, već zavisimo i od ispravnosti drugih. Loše iskustvo iz prošlosti tera nas da se plašimo.

O čemu to dnevnik iz Milana? O raspletu u poslednjem kolu na Evropskom prvenstvu u Portugaliji 2004. na štetu Italije. Dalje iz grupe su otišli Danska i Švedska, koje su u međusobnom susretu poslednje runde igrale – 2:2. Možda sumnja ne bi bila tolika da izjednačujući gol Šveđana nije pao u pretposlednjem minutu meča.

Na kraju su sve tri reprezentacije imale po pet bodova, a Italijani su izvisili zbog najlošije gol-razlike. Ipak, "azuri" su pobedonosni pogodak protiv Bugara (2:1) preko Antonija Kasana postigli tek u četvrtom minutu nadoknade vremena, pa tim pre njihova kuknjava nije imala utemeljenost (mečevi poslednjeg kola počeli su u isto vreme).

Situacija sada neodoljivo podseća na 2004. godinu, a koga su zmije ujele, taj se i guštera plaši. Hrvatska i Španija imaju po četiri boda kao onda Švedska i Danska, a Italija dva kao i tada, kada ju je predvodio Đovani Trapatoni, koji joj možda zagorča život sutra kao selektor Irske.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA