HOLANDSKE TRAGEDIJE: Ronaldo poslao "lale" kući, Nemci ne greše (VIDEO)

"Panceri" pobedili Dance 2:1, baš kao i Portugalija, koja je preokrenula rezultat protiv najvećeg razočarenja šampionata

  • 0

Nemci i Portugalci su identičnim pobedama nad Danskom i Holandijom (2:1) obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog šampionata. Iako se pred poslednje kolo u grupi B spekulisalo o mnogim mogućnostima, jer su sva četiri tima mogla da idu dalje, među osam najboljih plasirali su se oni koji su najviše pokazali.

Nemci će u četvrtfinalu imati autsajdera na meniju Grčku, dok će Portugalci pobednika grupe A Češku.

Portugalija - Češka će igrati u četvrtak, a Nemci i Grci u petak u borbi za polufinale!

Danci tužni i nesrećni idu kući, jer su bili blizu iznenađenja, dok će Holanđani kada se završi prvenstvo zadržati status najneprijatnijeg iznenađenja, jer su šampionat na kojem su bili jedni od favorita završili bez ijednog boda.

KAKAV KRAH SVETSKIH VICEŠAMPIONA

Majstorija Rafaela Vand der Varta za 1:0 u ranoj fazi meča Holanđana za kratko je upalila fitilj kod onih koji su verovali da drim tim "lala" može da se vrati iz mrtvih i da uz uvek poštene Nemce i njihovu pobedu iskoriste za osvajanje druge pozicije, ali umesto da posle vodećeg gola nastave da jure ka golu Portugalaca, totalni potop.

Ronaldo i drugovi nisu se videli dvadesetak minuta, a onda su takvu fudbalsku lekciju održali izabranicima Van Marvijka da to nije normalno.

Niko nije verovao da će Holanđani tu "silnu, napadačku, ofanzivnu" igru demonstrirati tek nešto manje od dvadeset minuta. Sve posle toga ličilo je na mečeve dve neravnopravne ekipe.

Stativa Kristijana Ronalda i zicer Heldera Poštige najavili su da u Ljvovu može ipak da bude ispričana portugalska priča.

Nova bomba Ronalda i parada Stekelenburga samo nekoliko minuta kasnije uplašilo je veliku većinu navijača na stadionu u Ljvovu, a izjednačujući gol veziste Real Madrida jasno je stavio do znanja da Holanđani teško mogu na mala vrata da obezbede plasman u četvrtfinale.

Zanimljivo, Ronaldo je iznenađujućim golom ušao u istoriju portugalskog fudbala, jer je postao prvi igrač koji je postizao bar po gol na pet velikih takmičenja. Od Eura 2004. godine, na svakom šampionatu Ronaldo je tresao mreže (tri evropska i dva svetska prvenstva).

Uz Mesija najbolji igrač planete je vedrio i oblačio terenom u drugom poluvremenu, kada je rival potučen. Malo Kiki, malo Veloso i Nani, tek zujalo je pred golom Stekelenburga, sve do nove majstorije Ronalda, koji je u 74. minutu pokazao Robenu i društvu pravac kretanja odmah po završetku meča.

NEMCI GAZE KAKO GOD DA OKRENEŠ

Joakim Lev je naštelovao tim za nokaut fazu, to je jasno, ali Nemci su i u grupi smrti pokazali da su možda i glavni favoriti za osvajanje titule.

Nemci i Danci igrom nisu iznenadili. Naprotiv, upornost i ne odstupanje od prvobitnih zamisli selektora krunisana je kroz golove. Istina, Danci su imali imperativ pobede, Nemci samo nekim čudnim spletom okolnosti ne bi išli dalje, i to se logično nije desilo.

Gol Lukasa Podolskog, pa izjednačujuća majstorija Krona Delija (momka koji je Holanđane zavio u crno) omogućili su rat i u drugom delu, jer je danska nada tinjala sve do gola Kristijana Ronalda u Harkovu za potpuni preokret Portugalaca.

Nemci ne bi bili Nemci kada ne bi gazili sve do samog kraja. Još jednom pobedom poručili su da je možda generacija posle one iz 1996. godine, Melera, Kepkea, Zamera, Birofa, dovoljno kvalitetna za evropsku krunu. Mladi Bender je prvim golom u dresu A tima potvrdio maksimalni učinak Nemaca pred one najvažnije mečeve.

Portugalija – Holandija 2:1

(Kristijano Ronaldo 28, 74 – Van der Vart 11)

Stadion Metalista u Harkovu. Gledalaca: 37.445.   Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

PORTUGALIJA (4-4-3): Patrisio, Pereira, Alves, Pepe, Koentrao, Meireles (od 72. Kustodio), Velozo, Mutinjo, Nani, Postiga (0d 64. Oliveira), Kristijano Ronaldo.

HOLANDIJA (4-2-3-1): Stekelenburg, Van der Vil, Vlar, Matijsen, Vilems (od 68. Afelaj), De Jong, Van der Vart, Roben, Van Persi, Snajder, Huntelar.

 

Danska – Nemačka 1:2

(Kron-Deli 24 – Podolski 19, Bender 80)

Stadion u Lvovu. Gledalaca: 32.990.   Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)

DANSKA (4-1-4-1): Andersen, Jakobsen, Kjer, Ager, S. Poulsen, Kvist, Eriksen, J. Poulsen (od 82. Mikelsen), Zimling (od 78. K. Poulsen), Kron-Deli, Bendtner.

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer, Bender, Humels, badštuber, Lam, Kedira, Švajnštajger, Miler (od 84. Kros), Ozil, Podolski (od 64. Širle), Gomez (od 74. Kloze).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA