UEFA POKREĆE LIGU NACIJA: Zoran Laković objasnio prve detalje novog takmičenja!

Bivši funkcioner FSS naglasio je da u evropskoj kući fudbala ne razmišljaju o regionalnoj ligi

  • 1
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nekadašnji generalni sekretar FSS Zoran Laković, imenovan za direktora Nacionalnih asocijacija UEFA, ukazao je na činjenicu da je priča oko regionalne fudbalske lige bez osnova dobila prostora u medijima.

- Ukoliko želi da pokrene bilo koje ozbiljno takmičenje pod pokroviteljstvom, UEFA ga sigurno neće promovisati preko bilo kog tehničkog direktora i savetnika nekog predsednika u regionu - rekao je Laković u opširnijem intervjuu za "Žurnal".

Umesto toga, evropska kuća fudbala planira da pokrene novo reprezentativno kvalifikaciono takmičenje - Ligu nacija.

- UEFA je otvorena za sve nove načine organizovanja. Ako pogledamo samo unazad desetak godina, ne postoji segment koji UEFA nije nadogradila. Kada su nacionalni savezi u pitanju, UEFA će 2018. pokrenuti jedno novo takmičenje; Ligu nacija, koja će dati prohodnost ka Evropskom i Svetskom prvenstvu - rekao je bivši funkcioner FSS, dodavši:

- Pravi se nova Liga nacionalnih saveza gde će reprezentacije biti podeljene u četiri nivoa. Kada smo pre nekoliko godina krenuli u taj projekat, ja sam tada bio sa druge strane, vrlo je bilo transparentno. Prvo je bila komunikacija unutar UEFA zatim sa savezima, pa sa klubovima, igračima, svima čanovima UEFA i onda se izašlo u medije - rekao je Zoran Laković.

Kako vam se čini ideja o Ligi nacija?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA