Zvezda se razišla sa Borhom i počela pripreme

Klub nije otkupio ugovor kolumbijskog napadača, a trener Prosinečki ne krije žaljenje zbog razlaza

  • 0

Crvena zvezda je počela pripreme za narednu sezonu u kojoj neće biti Kristijana Borhe! Klub sa Marakane je odlučio da se zahvali kolumbijskom napadaču koji je imao još šest meseci ugovora o pozajmici iz Kašijas do Sula. Trener Prosinečki nije krio žaljenje što su klupski čelnici otpisali Kolumbijca koji je često bio na meti kritika.

- Ipak bi to trebalo da kaže rukovodstvo. Najverovatnije će otići, napravljen je sporazum sa njim. Tako je to u životu i fudbalu. Koliko god kritikovan zbog nedavanja golova, odradio je veliki posao i bio važan igrač. Ali, koga nema bez njega se mora. Želim mu mnogo sreće - rekao je Prosinečki na prozivci za narednu sezonu.

Generalni sekretar "crveno-belih" Ðorđe Stefanović rekao je da je Borha bio izuzetno važan igrač u poslednjih godinu i po dana, postojala je želja da ga zadrže, ali da nisu uspeli da spuste cenu ispod 650.000 evra.

Zvezda i dalje Borhi duguje ozbiljan novac za prošlu sezonu, kao i Evandru koji se nije pojavio na prozivci, a očekuju ga u sredu. Još nije jasna situacija sa Vinisijusom Pašekom. Zvezda želi da ga se reši, jer posle loma noge nije uspeo da se nametne, a njegova plata od 366.000 evra po sezoni. Situacija sa Evandrom koji zarađuje 360.000 evra godišnje je drugačija. Njemu se duguje oko 200.000 evra za prošlu sezonu i nije tajna da je ljut na Zvezdu zbog neispunjenih obaveza. Borha je imao platu od 240.000 evra i bio je najisplativija od svih brazilskih investicija, ali je preveliko obeštećenje uslovilo razlaz.

Na prvom treningu pojavilo se 26 igrača, dok će se reprezentativci Srbije (Tošić, Lazović, Maksimović, Mijailović, Mladenović) priljučiti ekipi 22. juna. Sutra će doći Brazilac Kadu i Natanijel Asamoa iz Gane. Od pojačanja, pojavili su se Ljubo Nenadić i Eli Babalj, a trener Prosinečki nije zabrinut zbog nedostatka pojačanja.

- Važno je da smo sačuvali kostur ekipe koja je u prošloj polusezoni ostvarila dobre rezultate. Ne treba zaboraviti da prelazni rok tek počinje, moguće je da će u narednom periodu biti još dolazaka i odlazaka - rekao je trener "crveno-belih".

On je istakao da očekuje veliku borbu za trofeje i podsetio da "crveno-bele" vrlo brzo očekuje i početak kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Verujem da Zvezda uvek mora da pobeđuje i dominira. U ovom klubu imperativ je uvek isti, moramo da osvajamo trofeje, uostalom, tako je bilo i prošle sezone, a verujem da ove to možemo i da ostvarimo - rekao je Prosinečki.

Generalni direktor Stefanović je istakao da je klub ispunio trenerovu glavnu želju: dovođenje Babalja.

- Stručni štab se opredelio za Elija Babalja u napadu. Nema potrebe da nagomilavamo igrače, imaćemo ih 25-26 u pogonu i cilj je da zadržimo većinu igrača iz tima koji je izneo prrethodnu polusezonu - istakao je Stefanović.

On je dodao da je menadžerima Duška Tošića i Darka Lazovića izneta ponuda za nastavak saradnje i da će sve biti jasnije kada se oni vrate sa odmora.

- Kad je u pitanju MIjailović i Fiorentina on može da ode samo u slučaju basnoslovne ponude. Sa druge strane Pašeko je veoma talentovan igrač, ali posle povrede rehabilitacija je išla sporo i zato smo se odlučili na raskid ugovora - prokomentarisao je Stefanović.

Fudbaleri Crvene zvezde prvi trening odradili su u novoj opremi italijanskog proizvođača "Leđea". "Crveno-beli" ostaju u Beogradu do petka, a zatim odlaze na Roglu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA