FIFPro pozvao na bojkot: Fudbaleri, ne idite u Srbiju!

Brojke i tvrdnje koje zabrinjavaju

  • 8

Međunarodni sindikat profesionalnih fudbalera FIFPro pozvao je na bojkot oko prelaska u srpske klubove zbog brojnih sporova oko ugovora i prava igrača.

FIFPro je objavio da je 68 odsto fudbalera u Srbiji nije dobilo platu na vreme i čak 89 odsto je bilo prisiljeno na transfer.

- U poslednjoj borbi između fudbalera i klubova, Fudbalski savez Srbije smenio je predstavnike igrača u arbitražnoj komisiji. Pored toga, povećana je naknada za igrače pri pokretanju postupaka protiv klubova - navode iz FIFPro, a javlja agencija AFP.

Generalni sekreta FIFPro Teo van Segelen izjavio je da se takvim potezom krše prava profesionalnih fudbalera u Srbiji i da rade u stanju bezakonja.

- Dok se ovakva situacija ne reši, savetujem fudbalerima da ne idu i ne igraju u Srbiji. Pozivam Fudbalski savez da smesta promeni odluke oko arbitraže - rekao je Segelen.

Foto: www.mc.rs Foto: www.mc.rs

Dalje se navodi da je srpski Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost samo u poslednje dve godine imao neverovatnih 250 slučajeva na arbitraži.

- Kada potpišete ugovor sa srpskim klubom imate 50 odsto šansi da završite na sudu. Neophodno je da arbitražna komisija bude nepristasna - rekao je Poletica, nakon što je naglašeno da oko 500 profesionalaca igra u Srbiji.

Prelazni rok u Srbiji počinje 23. januara i traje do 17. februara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    4. januar 2017 | 15:50

    Ma treba zabraniti fudbal u Srbiji.

  • ŠEVA

    4. januar 2017 | 15:52

    Koji ce te nam k ne dolazite mi takvih sto dolaze u srbiju imamo na bacanje čak imaju svoju ligu u kojoj se takmoce.

  • Siva Sova

    4. januar 2017 | 15:26

    Odlično, bolje za nas tj. više mesta za naše klince!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA