Pamtiće ovo dok je živ: Centar Portlanda "posterizovao" Karija i Durenta! (VIDEO)

Več u NBA obeležio i poraz šampiona Klivlenda i fenomenalni Janis Adentokumbo

  • 0

Golden Stejt Voriorsi su, prema očekivanju, pobedili Portland na svom terenu (125:117) i popravili učinak na 30-5, zacementiravši lidersku poziciju u Zapadnoj konferenciji najjače lige na svetu.

>>> Da li je ovo bilo namerno? Vestbruk pogodio sudiju u glavu! (VIDEO)

Stefon Kari sa 35 poena i Kevin Durent sa 30 bili su najbolji u sastavu Stiva Kera, ali su i jedan i drugi, i to istovremeno, imali jedan vrlo neprijatan trenutak krajem treće deonice - obojica su se našla na "posteru" centra ekipe iz Oregona Mejersa Leonarda!

Bilo je to silovito zakucavanje snažnog Leonarda posle školske "pik end rol" kombinacije sa Evanom Tarnerom. Kari je pokušao da ga zaustavi, Durent je pritrčao da pripomogne, ali tako su samo ulepšali trenutak apsolutne eksplozije "petice" Trejlblejzersa.

Uostalom, pogledajte taj momenat.

U poraženom sastavu, za koji ni ovaj meč nije igrao lider tima Demijen Lilard, Si Džej Mekalum bio je daleko najbolji sa 35 poena.

Ranije, u Klivlendu, šampion je bio drastično oslabljen neigranjem Kajrija Irvinga i Kevina Lava što su iskoristili Čikago Bulsi pobedivši Kavse rezultatom 106:94.

Domaćem timu nije pomoga ni sjajna partija prve zvezde tima Lebrona Džejmsa koji se zaustavio na 31 poenu. Uz njega, na visini zadatka bili su još samo Džordan Mekre sa 21 poenom i Čening Fraj sa 15.

Na drugoj strani, u redovima Bulsa bilo je mnogo više raspoloženih igrača, a šestorica su bila "dvocifrena".

Najefikasniji je bio Džimi Batler sa 20, Taž Gibson je dodao 18, Dag Mekdermot 17, Nikola Mirotić 16, Majkl Karter-Vilijams 13, Dvejn Vejd 10...

Ipak, junak dana je fenomenalni Grk Janis Adentokumbo čijim je pogotkom u poslednjoj sekundi sve bolji Milvoki slavio u "Medison Skver Gardenu" protiv Niksa - 105:104.

"Greek Freak" je meč završio sa 27 poena, od kojih je najvažniji bio onaj na samom kraju kada je iz vrlo teške pozicije pogodio za pobedu Baksa i muk u hramu košarke.

Rezultati

Šarlot - Oklahoma 123:112

Orlando - Atlanta 92:111

Njujork - Milvoki 105:104

Klivlend - Čikago 96:104

LA Klipers - Memfis 115:106

Golden Stejt - Portland 125:117

Sakramento - Majami 102:107

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA