≫ 

FSS uzvraća udarac: Poledica glumi sindikalnog lidera samo da bi zaštitio lični interes

Sve izmene su urađene u skladu sa normama i uz konsultacije sa UEFA i FIFA, ali čovek kome nije odgovarao nijedan predsednik FSS zbog načina na koji funkcioniše, a to su pritisci i jedna vrsta ucene i reketiranja, služi se obmanama koje idu samo na štetu srpskog fudbala, odgovara na optužbe potpredsednik Saveza Goran Milanović

  • 12

Iz Fudbalskog saveza Srbije oglasili su se povodom apela FIFpro organizacije (Međunarodni sindikat profesionalnih fudbalera) da strani igrači u širokom luku zaobilaze Srbiju i srpske klubove, jer je situacija u samim klubovima i krovnoj fudbalskoj organizaciji daleko od idealne.

>>> Kažnjeni Zvezda, Partizan, BSK... FSS utvrdio ko je nameštao utakmice, oduzeo bodove i udario klubove po džepu!

U FSS smatraju da je glavni krivac za loš imidž srpske lige u Evropi Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica, o kome nemaju najbolje mišljenje.

- Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera, radi na štetu srpskog klupskog fudbala, pod izgovorom zaštite interesa igrača, jer njegov interes je bio i ostalo samo lični - tvrdi Goran Milanović, član Odbora za hitna pitanja FSS, kao početak odgovora na napade koji su usledili od Mirka Poledice posle promene članova Arbitražnog suda FSS.

-Poledica glumi sindikalnog lidera kako bi zaštitio samo svoj lični interes. Žali se na izbor članova novog Arbitražnog suda i ističe kako u tom telu sada nema lični uticaj, a zaboravlja na činjenicu da ako je Arbitražni sud nezavisno telo, kao što jeste, onda niko i ne treba da ima uticaja na rad istog.

Foto: youtube/printscreen/Serbian TV Foto: youtube/printscreen/Serbian TV

Poledici smetaju i promene Pravilnika i broja članova Arbitražnog suda...

-Sve promene su urađene u cilju pobošljanja rada i efikasnosti Arbitražnog suda u procesu donošenja odluka, ali Poledici to ne odgovara isključivo zbog njegovih privatnih interesa. Sve izmene su urađene u skladu sa normama i uz konsultacije sa UEFA i FIFA, ali čovek kome nije odgovarao nijedan predsednik FSS zbog načina na koji funkcioniše, a to su pritisci i jedna vrsta ucene i reketiranja, služi se obmanama koje idu samo na štetu srpskog fudbala.

Milanović se osvrnuo i na istraživanja FIF Pro organizacije o situaciji u srpskom fudbalu i preporuku da igrači ne idu u Srbiju, koj su izazvali mnogo bure. Nije potvrdio, ali ni demantovao te navode.

- Govorimo  o istraživanjima koja nigde u svetu, tako ni ovde u Srbiji, ne mogu da imaju status zvaničnog dokumenta sa relevantnim podacima. A Poledica je to predstavio zdravo za gotovo sa jasnom namerom destabilizacije i urušavanja svega u našem fudbalu. Jer on jednostavno tako funkcioniše, prvo pritisak a onda ucena i reketiranje, sve pod plaštom borbe za igrače, a u stvari radi se isključivo o njegovom ličnom interesu. Zašto, uostalom, više od 95 odsto „njegovih“ procesa ide preko advokatske kancelarije Bojović sa kojom Poledica ima odličnu saradnju? A da li javnost zna koliko uzimaju od svakog slučaja da bi „spasili igrača“ i „srpski fudbal učinili boljim“? Od 20 do 50 odsto! Znate li koliko je to  novca u nekim slučajevima kada se radi o većim iznosima? U pitanju su ogromne sume. I onda vidite zabrinutost sindikalnog lidera što nema svoj uticaj u radu Arbitražnog suda, a s druge strane stoji prefiks nezavisni – rekao je Goran Milanović

Na kraju je zaključio:

- Fudbalski savez Srbije i njegovi organi istrajaće protiv svih vidova nepravilnosti i zloupotrebe njegovih insitucija. I zato ni ovaj pokušaj nepada i destabilizacije neće uticati na našu nameru da mnoge stvari dovedemo u red i učinimo ih boljim, kvalitetnijim i efikasnijim nego što su bile u ranijem periodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Non

    5. januar 2017 | 15:58

    Poledicu ne znam i ne znam kakav je čovek,pa ne mogu da pričam! Ali tebe znam dobro,po Jagodini radis sta hoces ugurao si oba sina u FSPO,starijeg cak i u FSS dao im da se igraju po savezu,doveo FK do propasti,ljudi ne mogu vise da te gledaju...tako da svi mogu o istini samo ti nemoj molim te!

  • Jovan

    5. januar 2017 | 15:39

    Prozvao Zvezdu i savez da nameštaju i zato nije podoban.

  • Maрко-Беч

    5. januar 2017 | 15:30

    Важно је да сте ви из ФСС поштени и да радите свој посао добро.Нема везе што играчи који траже своја права тренирају у 6 ујутру или 10 увече,нема везе што се играчи шамарају у слачионицама,важно је да сте ви у ФСС оличење поштења и доброте.Сви смо ми луди а ви поштени.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA