Tuča Hrvata i Poljaka u Gdanjsku

  • 0

Trojica hrvatskih navijača uhapšena su zbog tuče u Gdanjsku na dan utakmice Španije i Hrvatske u trećem kolu C grupe Fudbalskog prvenstva Evrope.

Incident u kojem su se sukobili hrvatski i poljski huligani dogodio se rano ujutro, a u tuči je povređen jedan Poljak, potvrdila je policija. Trojica uhapšenih Hrvata najverovatnije će biti pušteni.

Hrvatski navijači su pod prismotrom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog niza izgreda tokom šampionata u Poljskoj i Ukrajini. Oni su tokom utakmice prvog kola protiv Irske palili baklje na tribinama, potom učestvovali u tuči u Poznanju, a u istom gradu jedna grupa je 14. juna zapalila zastavu EU i nosila postere haškog osuđenika Anta Gotovine.

Predsednik UEFA Mišel Platini posebno je osudio hrvatske navijače nakon što su vređali na rasnoj osnovi crnoputog italijanskog reprezentativca Marija Balotelija.

- Hrvati imaju dobar tim, ali neprihvatljivo je da imaju problematične navijače. Svaki oblik rasizma je problem i za nas je i jedan slučaj previše - rekao je Platini.

Zbog tog incidenta Hrvatskom Fudbalskom Savezu sigurno sledi kazna na sutrašnjem sastanku Disciplinske komisije UEFA.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA