TAČKA NA TEORIJU ZAVERE: Dalje idu Španci i Italijani, Hrvati pakuju kofere (VIDEO)

"Crena furija" pobedila Hrvatsku 1:0, Italijani savladali Irsku 2:0

  • 5

Završilo se i u grupi o čijem se raspletu najviše govorilo minulih dana. Dalje idu evropski prvaci Španci kao prvi i Italijani kao drugi, a kofere pakuju Hrvati i naravno otpisani Irci.

Španija je savladala Hrvatsku 1:0 golom Hesusa Navasa u 88. minutu. „Azuri“ su poveli preko Kasana u 35. minutu, a pobedu je osigurao Baloteli u 90, minut-dva pošto je Irska ostala sa igračem manje – 2:0.

„Crvena furija“ i „azuri“ sada iščekuju ishod sutrašnjih utakmica u grupi D Engleska – Ukrajina i Francuska – Švedska da vide s kim će da se sastanu u četvrtfinalu.

Stavljena je tačka na teoriju zavere po kojoj će Španci i Hrvati da odigraju 2:2 i tako i jedni i drugi odu u četvrtfinale, a da izvisi Italija. Eropski prvak je igrao oprezno, jer nije morao da jurca, a gol je postigao u tri poteza. Fabregas je pronašao saigrača iz Barselone Inijestu na ivici ofsajda koga ipak nije bilo, a onda je Hesusu Navasu ostalo samo da ćušne dodatu loptu u gol. Međutim, igrač Sevilje je raspalio po lopti kao da je želeo da pocepa mrežu, jer je to bio gol koji je Španiji definitivno obezbedio ulazak u finale.

Kad je Fabregas dodao loptu Inijesti, Navas je bio u pasivnom ofsajdu iz kojeg se zatim "aktivirao". To je hrvatski adut za izražavanje nezadovoljstva.

Italiji ni vođstvo sa 2:0 nije garantovalo ulazak među osam najboljih na Evropskom prvenstvu. Sumnja u njihovim glavama i dalje je tinjala, jer da su Hrvati izjednačili u poslednjim trenucima meča, kofere bi pakovali "azuri".

A šta bi tek bilo da je Perišić krunisao golom sjajni centaršut Modrića u 58. minutu odnosno da Kasiljas nije maestralno reagovao. Pogledajte i kako je to bilo.

Na kraju, nisu mogli svi da budu zadovoljni. Izvisili su "kockasti" koji su dobro parirali Španiji, ali je činjenica da su u finišu utakmice morali da atakuju sa svih strana. To je i bila ideja selektora Bilića, koji je ubacio i Perišića i Eduarda i Jelavića, ali totalno ofanzivna formacija nije urodila plodom.

Kasano je postigao treći gol na evropskim prvenstvima. Tako je postao rekorder italijanske reprezentacije na šampionatima Starog kontinenta.

Hrvatska – Španija 0:1

(Navas 88)

Stadion PGE u Gdanjsku. Gledalaca: 39.076. Sudija: Volfgang Štark (Nemačka)

HRVATSKA (4-2-3-1): Pletikosa, Vida (od 66. Jelavić), Ćorluka, Šildenfeld, Strnić, Vukojević (od 81. Eduardo), Rakitić, Srna, Modrić, Pranjić (od 66. Perišić), Mandžukić.

ŠPANIJA (4-3-3): Kasiljas, Arbeloa, Pike, Ramos, Alba, Ćavi, Buskets, Alonso, Silva (od 73. Fabregas), Tores (od 61. Navas), Inijesta.

 

Italija – Irska 2:0

(Kasano 35, Baloteli 90)

Stadion „Miejski“ u Poznanju. Gledalaca: 38.794.  Sudija: Činejt Čakir (Turska)

ITALIJA (4-1-3-2): Bufon, Abate, Barzalji, Kjelini (od 57. Bonuči), Barlcareti, Pirlo, Maršizio, Mota, De Rosi, Di Natale (od 74. Baloteli), Kasano (od 62. Dijamanti).

IRSKA (4-4-2): Given, O’Šej, Dan, Ledžer, Vard, Daf, Velan, Endrjuz, Mekgidi (od 65. Long), Dojl (od 76. Voters), Kin (od 86. Koks).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MiČo

    19. jun 2012 | 15:17

    hahah Srbin Zasto bi morali Cutit ?? Aj mi objasni ...Nadigrali su Spaniju a mi smo se osramotili protiv Njihove trece momcadi :)

  • srbin bre

    19. jun 2012 | 12:47

    zasto cutite picke ustaske

  • pele

    19. jun 2012 | 02:41

    Tako sam i mislio,a i napisao da nece biti namestanja.Pa nisu braca rodjena,a i ne namesta se to bas kao "dobar dan",kao sto je kod nas.Gol iz cistog ofsajda-aktivirao se.Mada su spanci objektivno bolji i zasluzuju da idu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA