Prvi poraz Nadala u novoj sezoni: Počeo je silovito, a onda je usledio krah!

Miloš Raonić posle velike borbe savladao Španca za polufinale Brizbejna

  • 0

Rafael Nadal poražen je od Miloša Raonića u četvrtfinalu Brizbejna posle velike borbe u tri seta. Kanađanin crnogorskog porekla je na kraju slavio sa 4:6, 6:3, 6:4, posle dva sata i 20 minuta igre.

Španac je bolje počeo meč i u petom gemu prvog seta došao do dve brejk lopte, od kojih je drugu iskoristio. Sigurno je čuvao prednost brejka do kraja seta, a mogao je i ranije da ga završi, pošto je na servis Raonića imao nove brejk lopte, ali se 3. teniser sveta ipak izvukao. U narednom gemu nije mogao, iako je viđena nova drama i čak četiri set lopti za Nadala, koji je na kraju poveo sa 1:0 u setovima.

Sve je išlo na vodenicu Nadala do petog gema narednog seta, kada je ponovo imao dve brejk lopte, ali ovoga puta nije uspeo da prepiše recept iz prvog seta. Raonić je iskoristio svoju brejk priliku u osmom gemu i u narednom bez izgubljenog poena izjednačio na 1:1 u setovima.

Treći set je odlučen već na startu, pošto je Raonić u 1. gemu napravio jedini brejk u trećem gemu, i prednost je sačuvao do kraja i došao do prve velike pobede u 2017. godini i čekirao je kartu za polufinale, gde ga čeka Grigor Dimitrov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA