≫ 

Novakov čudesni preokret na Badnje veče: Verdasko se ponadao, ali je Srbin u finalu Dohe!

Novak sada na miru čeka pobednika u svom 96. finalu u karijeri - Mari ili Berdih

  • 32

Kakav preokret, kakav lud meč je odigrao Novak Đoković i plasirao se u finale turnira u Dohi, posle dva sata i 22 minuta igre!

Fernando Verdasko spremio svoju najbolju moguću igru, i pravio ozbiljne probleme srpskom teniseru, koji je ipak u najvažnijim momentima pokazao zašto je jedan od najboljih igrača svih vremena.

Đoković - Verdasko 4:6, 7:6, 6:3.

NAJJAČI UTISAK SA MEČA: U momentima kada je spašavao pet meč lopti, od toga četiri vezane, i čak tri na Verdaskov servis, Novak je delovao smireno kao da je meč tek počeo. Ni najmanji znak panike i nesigurnosti nije postojao na licu srpskog tenisera.

Španac se odlučio za pasivni način da dođe do pobede, i pokušavao da iznudi grešku drugog reketa sveta, ali nije računao na to da je Novak daleko izdržljiviji od njega u dugim poenima.

TOK MEČA

Novak je krenuo sasvim dobro, našao ritam i stigao do prvog brejka za 4:2. Od tog momenta, kao da je neko drugi izašao na teren, jer je Srbin izgubio dva servis gema sa nulom.

Previše grešaka i loš servis davali su na drugoj strani samopouzdanje Špancu, koji je mogao da poklekne u gemu u kom je servirao za osvajanje prvog seta. Đoković je uspeo da dođe do brejk lopti, ali ih nije realizovao.

Drugi set je počeo loše - novim brejkom Španca, pa je viđena retka situacija da najbolji srpski teniser čak tri puta zaredom gubi svoj servis. Srećom, uspeo je kasnije da oduzme servis protivniku. Posebno je bilo dramatično u osmom gemu, čak i posle četiri "đusa", Novak je uspeo da sačuva svoj jako važan gem. Za to mu je trebao fantastičan poen od 26 udaraca, posle čega je potpalio masu koja je se pridigla na noge. U ludom taj-brejku, Novak je, kao što smo pomenuli, odigrao smireno, u stilu pravog pobednika. Interesantno, njih dvojica su prvi meč odigrali još 2005. godine.

U trećem setu je Verdasko sve više padao, a Novak je sa dva brejk završio posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жика

    6. januar 2017 | 17:17

    Новаче кад играш своју игру ти си цар,зато је играј и нико ти ништа не може.Живео.

  • I td...

    6. januar 2017 | 17:21

    Ajmo No1e !!!!

  • Luka

    6. januar 2017 | 17:20

    Idemo do pobede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA