Hrvatski i španski mediji složni: Špancima oproštena dva penala! (VIDEO)

Mediji iz Hrvatske žale zbog ispadanja reprezentacije, svaljujući krivicu na sudiju Štarka, dok je i španska "Marka" saglasna sa tim da se Španija provukla

  • 2

Sudijski ekspert španske radio-stanice "Marka" Anduhar Oliver smatra da je nemački sudija Volfgang Štark uticao na rezultat utakmice između Španije i Hrvatske, tako što nije svirao dva penala u korist "vatrenih".

On je konkretno mislio na sporni start Serhija Ramosa u 27. minutu, kada je zakačio loptu, ali i stopalo Marija Mandžukića.

- Trebalo je da Hrvatska šutira penal u 28. minutu - konstatovao je Anduhar, dodajući da je Ramosov start bio preoštar, izazvavši pritom brojne polemike.

Drugi jedanaesterac je bio još jasniji i trebalo je da usledi posle zahvata Karlosa Busketsa u 86. minutu, kojim je obema rukama sprečio Vedrana Ćorluku da bolje zahvati loptu posle izvedenog kornera.

Hrvatski internet portali dan posle eliminacije pišu da je njihova reprezentacija izgubila na bizaran način, ukazujući upravo na sudijske greške koje su bile jače od dobre igre "kockastih".

- Iako smo ih sa skepsom otpratili na Euro, u tri su utakmice potvrdili da u njima "ima života" i nakon utakmice sa Španijom, možemo samo da proklinjemo Uefine ljude koji su na taj dvoboj poslali najgoreg sudiju nemačke lige - piše Tportal.hr.

- Na bizaran način, nakon što je nadigrala svetskog prvaka i stisnula ga na njegovu polovinu, Hrvatska je u finišu ključnog meča za četvrtfinale ipak kapitulirala. Reprezentacija pakuje kofere i oprašta se od Eura, a selektor Slaven Bilić se nakon šest godina u sedlu oprašta od “vatrenih” - piše "Jutarnji list".

- Nakon što je Hrvatska  izgubila utakmicu na Euru 2012 od Španije, usledilo je veliko razočaranje naših navijača. Iako je većina isticala kako se naša reprezentacija snažno borila i da je poraz častan, uz navode da nas je sudija pokrao, tuga se nije mogla izbrisati s lica domaćih navijača - piše Index.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • 51days

    20. jun 2012 | 09:45

    @ruka - a kako su komentarisali srpski nogometaši hr igru? "jao nama"

  • ruka

    19. jun 2012 | 20:01

    Kako su se pozdravljali hrvatski fudbaleri posle utakmice sa Španijom?ZA DOM SPREMNI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA