Todorić ispričao kako je Partizan od evropskog giganta spao na najniže grane i koliko će mu biti potrebno da se oporavi?

Crno-beli nisu prepoznali momenat uspeha 2010. posle fajnal fora u Parizu, a nakon toga je sve krenulo nizbrdo

  • 28

Sportski direktor KK Partizan Dragan Todorić već 45 godina je u klubu i gledao je u aktivno učestvovao u svakom trofeju koji je osvojen u istoriji.

>>> Džikić najavio pojačanja u Partizanu, i žestoko iskritikovao određene igrače (VIDEO)

Aktivno je učestvovao kao igrač u usponu crno-beli sedamdesetih godina, pa zatim kao funkcioner u osvajanju najvećeg rezultata -titule prvaka Evrope, a i dalje je tu kada je došao pad.

Todorić je za Večernje novosti ispričao kako je došlo do toga da jeda evropski velikan i učesnik fajnal fora Evrolige 2010. padne na niske grane. Ali, nije to ništa strašno, u životu i istoriji jednog kluba uvek se dešavaju ciklusi uspona i padova. To je normalno, samo što određeni klubovi to prepoznaju na vreme i pripreme se.

- Partizan je 15-20 godina bio na vrhu. Ugovori su bili viši, što je sve bilo pokriveno dobrim rezultatima.

- Ali od 2010, kad smo napravili najveći uspeh u novoj istoriji, Partizan je krenuo silaznom putanjom, jer nismo uspeli da naplatimo uspehe. Svi smo se bili malo uljukali dobrim rezultatima. Nismo postavili klub na tržišnu osnovu i kasnije smo platili ceh, koji plaćamo i danas.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

Možda bi sve bilo bolje da su na vreme uočili problem i krenuli da grade sve od početka i one baze.

- Rad u Partizanu kao velikom klubu je kompleksan. Kad naviknete sebe i armiju navijača na stalne uspehe, teško je reći "sad podvlačimo crtu". Ali nije problem u tome, nego u nama, što se nismo više okrenuli sebi i angažovanju ljudi koji će da se bave biznisom. Danas je nešto malo bolje.

- Partizanu će biti potrebno još par godina da se maksimalno oporavi. Ide nabolje. Možda ne onako kako navijači to očekuju, jer biće potrebno još strpljenja da dođe na svoje. Najbitnije je da u ovom periodu ne moramo da kažemo da nas interesuje samo da preživimo, već treba da vodimo računa i o sportski rezultatima, a njih ima.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tdi

    9. januar 2017 | 11:31

    Kako se cimate na svako pominjanje imena Partizan. Ne sporim rezultate komšija u EL ali sve te ekipe koje pobeđujete mi smo pobeđivali ... Vi kad ste bili u krizi Zvezdu nije gledala ni uža rodbina igrača i uprave. A mi u najvećoj krizi 2. U aba ligi...

  • Dr Sem

    9. januar 2017 | 10:39

    Sledi dvodecenijski post ili katanac, treceg nema da ga ...

  • Ivan

    9. januar 2017 | 10:16

    Mislim da ce Partizan biti onaj stari za koju godinu. Doslo je ipak zvezdino vreme sad. Ali ja verujem uz mnogo truda I malo srece da se ABA moze osvojiti. Napred Partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA