Ko o čemu, Ferdinand o rasizmu

Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda ne shvata kako kazna Dancu Bendtneru za reklamu na gaćama može da bude višestruko veća nego kad Uefa kažnjava za rasističke ispade

  • 0

Opet se oglasio odbrambeni fudbaler engleskog vicešampiona Mančester junajteda Rio Ferdinand u kontekstu rasizma i Evropskog prvenstva. Ferdinand je na Tviteru izrazio protest i čuđenje zato što je najbolji danski igrač Niklas Bendtner kažnjen sa 100.000 evra jer je na boksericama ispod šortsa reklamirao jednu irsku kladionicu slaveći gol protiv Portugalije u drugom kolu. Tamnoputi stameni adut odbrane „crvenih đavola“ da novčane kazne zbog rasističkih ispada nikada neće biti toliko visoke.

– Uefo, da li si ozbiljna? Bendtner mora da plati 80.000 funti za reklamu na gaćama? Pa, kazne za rasizam, čak i zbirne, nikada neće biti tolike! Prosto ne mogu da verujem. Platini je bio veliki igrač, ali kao predsednik Evropske fudbalske unije sa svojim saradnicima okreće javnost protiv sebe. Ako bi borba protiv raszima donosila Uefi para koliko kazna za reklamu, onda bi njen odnos prema tom problemu bio ozbiljini. Šta vi mislite? – upitao je Ferdinand.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA