Engleski navijači spremili kovčeg u inat Kempbelu

Verni pratioci Gordog Albiona na Evropskom fudbalskom prvenstvu spremili performans kojim bi u Donjecku da zahvale domaćem življu na gostoljubivosti

  • 0

Večeras na stadionu ukrajinskog fudbalskog prvaka Šahtjora „Donbas areni“ Engleska i domaća reprezentacija u neposrednom okršaju odlučuju ko ide u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Engleski navijači spremaju zanimljivu uvertiru, ali njihove namere nisu huliganske. Naprotiv.

Verni pratioci Gordog Albiona, koji borave u fan kampovima nadomak Donjecka, pripremili su akciju kojom će da zahvale domaćem življu na gostoljubivosti. Njihov cilj je da ih čuje bivši kapiten Engleske Sol Kempbel, tamnoputi odbrambeni igrač, koji je navijače crne puti upozoravao pre EURA da ne putuju u Ukrajinu jer odande zbog rasizma mogu da se vrate u kovčegu.

Navijači su napravili drveni sanduk, koji će proneti gradskim ulicama od paba, gde se skupljaju, do stadiona. Na njemu će dominirati parole koje ukazuju bivšem kapitenu da ne treba da im soli pamet: „Kempbele, nisi u pravu!” i „Radićemo šta hoćemo!”. Među autorima akcije su i crnci koji žele da istaknu da ni u Donjecku ni u Kijevu prethodno nisu imali nikakav problem s rasistima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA