≫ 

KRALJEVI DRAME! Partizan gubio 14 razlike, pa pobedio u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Crno-beli u novoj neizvesnoj završnici košem Hečera u poslednjoj sekundi srušili Šarlroa 65:63

  • 68

Košarkaši Partizana pobedili su Šarlroa sa 65:63 u 12. kolu Lige šampiona FIBA. Crno-beli su ponovo u neverovatnom finišu uspeli da ostvare vrednu pobedu koja im donosi drugo mesto tabele grupe E.

Ovaj trijumf je još značajniji kada se zna da je Partizan igrao oslabljen bez trojice igrača.

Partizan je tokom meča gubio i sa 14 poena razlike 44:30, ali je uspeo da stigne u finišu trećeg i početkom četvrtog perioda. A onda je usledila prava drama u finišu .

Crno-beli su vodili 58:61 trojkom Andrića, ali je Šepard izjednačio na 1,19 sekundi pre kraja.

Partizan je promašio sledeći napad, ali je Šepard ponovo šutem doneo vođstvo 63:61. Ipak, Hečer pogađa za 63:63 suludim zicerom, a u sledećem napadu domaći promašuju i Partizan je imao 17,7 sekundi za pobedu.

Foto: Basketball Champions League Foto: Basketball Champions League

Šarlroa je odlučio da brani napad, jer su imali još jedan faul.  Loptu je uhvatio Hečer na 7 sekundi pre kraja i posle prodora doneo pobedu i finišu.

Hečer je junak pobede iako je celu utakmicu odigrao katastrofalno sa šutem 0-9 do poslednjeg minuta.

Partizan je 30 minuta bio u podređenom položaju. Igrali su veoma loše, naročito u drugoj i delu treće četvrtine kada je rival imao i 14 poena viška.

Jednostavno nisu uspeli da se organizuju i da odgovore na igru Šarlroa. Imali su čak 16 izgubljenih lopti, trojke su šutirali do kraja treće četvrtine 1-11, a onda se probudio "parni valjak"

Foto: Basketball Champions League Foto: Basketball Champions League

Partizan je držao u igri Adin Vrabac, a u finišu je Mihajlo Andrić konačno pokazao svoj šuterski talenat. Vezao je tri trojke, priključio se i kapiten Novica Veličković sa ključnom trojkom u finišu za 58:61, koja je zapravo i dala šansu Partizanu za pobedu.

Verovali su do kraja i uspeli da pobede.

ŠARLROA: Libert 8, Fusek, Lambot, Marnegrave, Haris, Gaudoks 4, Bouman 10, Kasero, Šepard 31, Kemp, Švartc 6

PARTIZAN: Vrabac 11 (6sk), Jovanović, Tanasković, Veličković 11, Masjtorović, Birčević, ( 6 izg lopti, 3 skoka), Koprivica 8, Andrić 14, Hečer 4, Pot 2 ( 4 izg lopte) Karahodžić 6, Luković 9.

Foto: Basketball Champions League Foto: Basketball Champions League

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    10. januar 2017 | 21:50

    Ajde Partizan, idemo na pobeduuuuuuu!!!!!!!!

  • Milos Hn

    10. januar 2017 | 23:07

    To je ono sampionsko srce! Ono na kraju kada su navijaci utrcali na teren se ne moze platiti nicim. Partizan je i dalje ziv uprkos svim opstrukcijama sa svih strana. Bravo za Dzikica i momke,samo napred u nove pobede

  • JSD mali partizan

    10. januar 2017 | 22:19

    Sramota me je što navijam za partizan! Zvezda nam je nabila ogromne komplekse a kako i ne bi, dok oni gaze u Evroligi mi se mučimo sa tamo nekim belgijskim amaterskim timom! Bruka i sramota na kakve niske grane smo spali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA