Stiže nova kazna za Nemce zbog neonacizma na tribinama

Huligani su neprikladno navijali, isticali transparente sa neonacističkim porukama i simbole na utakmici protiv Danske, a UEFA još nije stigla da saopšti kaznu za izgrede sa utakimce sa Holanđanima

  • 0

UEFA ne odmara od kažnjavanja saveza nacionalnih selekcija na Evropskom prvenstvu zbog ponašanja navijača. Na red su ponovo došli Nemci, pošto su se na tribinama na meču protiv Danske pojavili transparenti na kojima su ispisane neonacističke parole.

Uefa je zbog toga kaznila Fudbalski savez Nemačke zbog "neprikladnog ponašanja navijača koji su isticali neprimerene parole i simbole".

Novi slučaj je otvoren pošto su pomenute navijače snimile kamere organizacije "Fudbal protiv rasizma u Evropi" (FARE), koju je UEFA angažovala kako bi joj pomogla u borbi protiv rasizma. Ova organizacija "locira" uvredljive zastave i transparente, navijanje i ponašanje na stadionima na Evropskom prvesntvu.

- FARE potvrđuje da je jedan naš posmatrač video neonacistički transparent u delu tribina gde su bili nemački navijači na utakmici u Lavovu - stoji u saopštenju organizacije.

Isti navijači su odgovorni i za neprikladno pevanje i navijanje, kao i za ubacivanje baklji, saopštila je UEFA.

Nemački huligani su faktički provocirali Uefu na sve tri odigrane utakmice na šampionatu, a za svako njihovo ponašanje odgovara isključivo nacionalni savez.

Huligani su najpre na prvoj utakmici gađali fudbalere Portugala zgužvanim papirnim lopticama i potom ubacivali baklje, zbog čega je UEFA kaznila nemački savez sa 10.000 evra. Čelnici Evropske fudbalske federacije treba da otvore raspravu o kazni zbog papirnih lopti i ponovnog ubacivanja baklji na utakmici protiv Holandije, pa tek posle saopštavanja te kazne, na red dolazi i meč sa Danskom.

Čelnici nemačkog fudbalskog saveza će tek imati razloga da se hvataju za glave.

Fudbaleri Nemačke su pobedili Dansku sa 2:1, a u četvrtfinalu u subotu će igrati protiv Grčke u Gdanjsku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA