Viktor preko Telegrafa poručio: Ne očekujem lak prolaz u finale Sidneja!

Srpski teniser sa optimističnim osmehom najavljuje svoj pohod na Sidnejski “tercet titula”

  • 0
Foto: Guliver/Bradley Kanaris/Getty Images Foto: Guliver/Bradley Kanaris/Getty Images

Još samo dva meča dele Viktora Troickog od istorijskog uspeha u Sidneju – treće uzastopno osvojene titule – podviga bez presedana na ovom važnom turniru s početka svetske teniske turneje.

Doduše, ove godine to znači i više mečeva nego što je do sada i odigrao, s obzirom na to da mu je često neugodni nemac Kolšrajber danas predao u četvrtfinalu – i poštedeo sebe i našeg asa iznurujućeg boravka na usijanim terenima Olimpijskog parka. Iako su u današnjem meču svesrpskog dubla sa Zimonjićem poraženi protiv inspirisanog kolumbijskog para Fara – Kabal, Viktor sa optimističnim osmehom za Telegraf.rs najavljuje svoj pohod na Sidnejski “tercet titula”…

Specijalno za Telegraf iz Sidneja, Vuk Brajović

Protiv tvog sledećeg protivnika Žila Milera ostvario si ubedljvu pobedu u dva seta u vašem jedinom prethodnom meču. Ova statistika svakako obećava i uliva samopouzdanje – ali, da li misliš da je realno očekivati da se takav scenario ponovi i u vašem sutrašnjem susretu ?

- Protiv Žila sam igrao ovde pre dve godine, u identičnoj situaciji – polufinalu turnira. Ne mislim da će biti slučaj da će se ponoviti tako laka pobeda, jer je Žil dosta neugodan igrač, veoma dobrog servisa – i konačni ishod meča će dosta zavisiti od toga koliko dobro ću uspeti da ga vraćam. Između ostalog, i on voli da igra u Sidneju – jer je u poslednje tri godine uspevao da dođe do polufinala – ali se i ja nadam da ću ponoviti i moje prethodne rezultate u istom nizu. Ipak, to će biti sve samo ne lak meč, i dobro je što u njega ulazim spreman i svež.

Tebi inače “leže” levoruki igrači... Poklonicima tenisa u Srbiji je još u sećanju tvoja maestralna pobeda protiv Ljodre u finalu Dejvis Kupa…

- Da, levoruki igrači – a pogotovo oni koji vole da izlaze na mrežu, upravo kao Ljodra i Miler – zaista odgovaraju mom stilu igre. Ipak, ništa nije zagarantovano – i, ponavljam, ne očekujem lak meč u polufinalu Sidneja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Da li je ovdašnji nastup sa Zimonjićem u dublu moguća najava za istu postavku protiv Rusa u Nišu, na Dejvis Kupu?

- Nenad i ja smo, pre Sidneja, igrali samo jednom zajedno u dublu na ATP Turneji, u Dohi – i ovo je bio više spontani dogovor nego išta drugo. Istorijat naših nastupa u dublu je svakako bogatiji u Dejvis Kup takmičenju, i činjenica je da smo Nenad i ja igrački veoma kompatibilni. Doduše, danas nismo odigrali kako smo očekivali, pod veoma jakim vetrom i protiv kolumbijskog para koji je – slobodno bih rekao – na momente imao dosta sreće. Mi to svakako možemo mnogo bolje – a da li će biti prilike da to dokažemo u Nišu – to još nismo razmatrali…

Iako je ove godine “tek” treći nosilac, nesumnjivo je da su svi u Sidneju svesni toga da je Viktor Troicki veoma blizu istorijskog dostignuća, što ga čini veoma popularnim i ne samo među tradicionalno brojnim srpskim navijačima. Ako zaista i dođe do svog trećeg uzastopnog finala na terenu Ken Rouzvol Arene – sigurni smo da će jedan od razloga zbog kojih će se smatrati barem za umerenog favorita u tom meču biti i velika podrška australijske teniske publike – koja voli da zajedno stvara tenisku istoriju sa svojim miljenicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA