RASPLAMSAVA SE RAT PROTIV UEFA: Važnije su vam reklame nego rasistička vređanja!

Rio Ferdinand i Vinsent Kompani oštro napali čelnike evropske kuće fudbala jer su im kazne za rasističke ispade manje od onih koje krše komercijalne dogovore

  • 0

Defanzivci Engleske Rio Ferdinand i Belgije Vinsen Kompani oštro su kritikovali UEFA zbog blage kazne prema Hrvatima zbog rasističkih ispada njihovih navijača.

Hrvatska je kažnjena sa skoro 65 hiljada funti, što je manje od kazne prema Niklasu Bentneru, koji zbog gaća sa reklamom kladionice mora da plati 15 hiljada više.

- Oni bi trebalo da preispitaju svoja pravila. Ispada da je problem kršenja komercijalnog dogovora važniji od vređanja ljudi druge rase? - ogorčeno je Kompani napisao na Tviteru.

Žustar je bio i Ferdinand, koji ne igra na prvenstvu u Poljskoj i Holandiji, a tokom karijere je imao problema sa rasizmom?

- UEFA da li si ozbiljna? Sve kazne za razisam ne mogu da se mere sa ovom, zbog povrede komercijalnog plana - rekao je Rio Ferdinand.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA