Barsina žalba na žuti karton Inijesti (VIDEO)

Na „Nou Kampu” viđen „Krojfov okret”, ali je penal okarakterisan kao gluma

  • 0

„Krojfov okret” je upalio, ali je Inijesta oboren kad je pored korner-linije pokušao dublje da uđe u kazneni prostor Betisa. Jedan od najboljih Barseloninih fudbalera je očekivao da je penal čist kao suza, a na njegovo zaprepašćenje dobio je žuti karton zbog glume.

Odluka glavnog sudije nije nanela štetu španskom prvaku u krajnjem ishodu. Iako je tim iz Andaluzije prvi koji je ove ligaške sezone postigao gol na „Nou Kampu” kao gost, čak i dva, Barselona je pobedila s 4:2, ali se žalila nadležnima da se Inijesti poništi žuti karton, jer nije simulirao prekršaj za najstrožu kaznu.

Bilo kako bilo, Inijesta je ljubitelje fudbala podsetio na fintu slavnog holandskog reprezentativca Johana Krojfa protiv Švedske na Svetskom prvenstvu u Zapadnoj Nemačkoj 1974. kada je nasamario protivničkog igrača. Velemajstorski potez, koji je Svetska fudbalska federacija (Fifa) proglasila 2006. za deveti među nezaboravnim u istoriji mundijala, fudbalski rečnik beleži kao „Krojfov okret”.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA