≫ 

Troicki vodio sa 2:0, pa posle velike drame slomio Bosanca u 5. setu! (VIDEO)

Srpski teniser posle velike borbe slomio Damira Džumhura u 1. kolu Australijan opena

  • 7

Viktor Troicki je prošao prvu prepreku na Australijan openu, pošto je savladao bosanskog tenisera Damira Džumhura sa 3:2 u setovima (6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3). Meč je trajao dva sata i 51 minut igre, Viktor je mogao meč i ranije da privede kraju, pošto je vodio sa 2:0 u setovima.

 

>>> ČEKIRALI SMO SE U MELBURNU: Prečešljali smo Novakove moguće protivnike i enigme koje ga čekaju u novom pohodu u Australiji!

 

Ipak, usledio je pad u igri srpskog tenisera nakon što je prva dva dobio sa po 6:4, iako je u prvom setu Viktor bio taj koji je prvi pretrpeo brejk. Ipak, Troicki je uspeo u nastavku seta da dođe do dva brejka i pobede.

 

U drugom je viđen sličan scenario, samo je ovoga puta Srbin bio taj koji je prvi napravio brejk. Zatim je na 4:3, Džumhur napravio brejk i izjednačio, ali je Viktor brzo napravio ribrejk i potom odservirao za vođstvo od 2:0.

 

Treći set donosi pad u igri Viktora Troickog. Poveo je sa 1:0, a zatim imao dve brejk lopte koje je propustio. Tada je usledila serija Bosanca od pet vezanih gemova, da bi na kraju bez problema dobio set sa 6:2.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Slično je bilo i u četvrtom, kada je Džumhur napravio rani brejk, zatim u finišu napravio još jedan i ponovo sa 6:2 osvojio set i uveo meč u peti odlučujući.

 

Tada se Viktor konačno konsolidovao. Zaigrao je čvršće na svoj servis i nije dopustio Džumhuru da ga brejkne, iako je imao tu šansu u trećem gemu. Oba tenisera su čuvala svoj servis do rezultata 4:3, a tada je Džumhuru popustila koncentracija i Viktor je iskoristio petu brejk loptu posle velike borbe u tom gemu.

 

Usledio je rutinski servis za meč i Troicki je bez izgubljenog poena osvojio peti set i prošao u drugo kolo. Tamo ga čeka Italijan Paolo Lorenci, koji je savladao Dakvorta sa 3:1 u setovima.

 

Pogledajte i ceo snimak meča:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA