≫ 

Jelena Janković posle maratona savladala Nemicu i prošla u 2. kolo Australijan opena!

Srpska teniserka posle dva sata i 39 minuta obezbedila 2. kolo u Melburnu nakon što je savladala Lauru Zigemund sa 6:1, 1:6, 6:4

  • 4

Jelena Janković je u 2. kolu Australijan opena! Srpska teniserka je posle velike borbe koja je trajala dva sata i 39 minuta, savladala Nemicu Lauru Zigemund sa 6:1, 1:6, 6:4 u 1. kolu turnira u Melburnu. U narednoj rundi očekuje borba protiv još jedne Nemice, Julije Gerges.

>>> Troicki vodio sa 2:0, pa posle velike drame slomio Bosanca u 5. setu! (VIDEO)

Srpkinja je odlično počela meč i došla je do brejka već u uvodnom gemu. Zatim je i potvrdila prednost, da bi potom u 5. gemu, u kome je viđeno čak šest izjednačenja, uspela da iskoristi 4. brejk loptu i da povede sa 4:1, što je prelomilo 1. set.

Ipak, Nemica se nije predavala i na servisu za opstanak u set viđen je novi maratonski gem, ali je Jelena uspela da treću set loptu pretvori u poen i povede u setovima.

Drugi set bio je potpuna suprotnost. Jelena je izgubila sve svoje gemove i u svakom je viđena velika borba i nekoliko izjednačenja. Ipak, u odlučujućim poenima Nemca je bila bolja i na kraju se revanširala Jeleni identičnim rezultatom od 6:1 u drugom setu.

Odlučujući set doneo je novi maraton i razmenu brejkova. Izuzev prva dva i poslednjeg gema, u svakom su viđene brejk lopte. Jelena je uspela da napravi jedan brejk viška.  Imala ih je tri u odnosu na dva, koliko je napravila njena protivnica.

Najsigurnije je Jelena odigrala u poslednja dva gema, kada je pri rezultatu 4:4 najpre napravila brejk, a zatim odservirala za meč i plasirala se u 2. kolo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA