≫ 

Đoković sredio Verdaska bez izgubljenog seta: Odličan start Srbina u Melburnu! (FOTO)

U narednom kolu, Novak će igrati protiv pobednika meča Denisa Istomina iz Ubekistana i Hrvata Ivana Dodiga.

  • 75
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je imao ozbiljan izazov već u prvom kolu Australijan opena, i savladao ga je bez izgubljenog seta! Najbolji srpski teniser je savladao Španca Fernanda Verdaska rezultatom 6:1, 7:6(4), 6:2.

U narednom kolu, Đoković će igrati protiv pobednika meča Denisa Istomina.

>>> Đokovićev stajling za Australijan open: Ovakve patike do sada nije nosio! (FOTO)

U odnosu na meč u Dohi od pre dve nedelje, kada je Španac imao pet meč lopti, ovaj put nije bio tako konstantan - naprotiv. Čak 56 neiznuđenih grešaka je napravio (naspram Novakvih 34), zapretivši našem teniseru jedino u drugom setu.

Printskrin: ausopen.com Printskrin: ausopen.com

Verdasko nije znao šta ga je snašlo u prvom setu - očas posla je besprekorni Novak osvojio pet gemova zaredom, oduzveši mu servis dva puta. Mogao je Novak već u šestom gemu da osvoji prvi set, ali je propustio dve brejk i set lopte, ali je ipak u svom servis gemu završio posao posla 31 minuta igre.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nije se znalo da li aktuelni šampion bolje servira ili reternira u prvom setu, savršeno je napadački igrao i podsetio na one najbolje dane dominacije. Ali, u drugom setu je morao da se pomuči, prvenstveno jer je Verdasko video da nešto pod hitno mora da menja. Videli smo četiri brejka u nizu u drugom setu, serija je počela od Verdaska kada je poveo 2:0, ali je Đokovićev odgovor bio brutalan - odmah je nanizao tri brejk lopte, i drugu je iskoristio. Tu se nije završila serija oduzimanja servisa - opet je Verdasko napravio brejk i poveo 3:1, ali su dobri reterni Đokovića ponovo došli do izražaja i viđen je četvrti brejk u nizu. Potom je usledila prava drama koju je Novak mogao da skrati. Ulazili su u duže razmene i obojica se rastrčali po terenu, vraćajući loptice jedan drugom iz potpuno neverovatnih uglova.

Dva lepa vinera i dupla servis greška Verdaska u devetom gemu doneli su Novaku brejk lopte, ali ih je Španac spasao sa dva asa u nizu. Pričaće se i fenomenalnom poenu Srbina bekend pasing šotom, ali mu je Španac izmakao iz ruku i poveo 5:4, i u tim momentima je Đoković delovao jako nezadovoljno na stolici.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U narednom servis gemu, Verdasko je osvojio prva dva poena na Novakov servis posle njegovih grešaka. Srećom, izborio se Srbin i vezao četiri poena za 5:5, ali opet je Novak propustio fantastičnu šansu - poveo je 0:40, i u gemu od čak šest minuta nije uspeo da iskoristi nijednu od ukupno pet brejk lopti. Za njega je dobro ispalo što je taj-brejk obezbedio svojim servis gemom bez izgubljenog poena.

Novak je napravio minibrejk već na startu taj-brejka i vezao ukupno sedam poena, računajući i prethodni gem. Šteta je što je potom Verdasko vezao četiri poena za 3:3. Koncentrisani Novak je ipak uspeo da oduzme servise Verdasku, i stigne do set lopte, koju je iskoristio servis vinerom - 7:4.

Brejk na startu trećeg seta najavio je neizbežno, jer je Novak lako čuvao svoj servis dok je 44. teniser sveta sve više pokazivao nervozuu, koju je iskaljivao na reketu.

ZANIMLJIV PODATAK: Novak je tri puta tražio čelendž na meču - i sva tri puta je bio u pravu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    17. januar 2017 | 11:29

    Samo melji Novace, nemoze ti niko nista, jaci si od svih.

  • Milka

    17. januar 2017 | 09:04

    Srecno Care i Kralju tenisa i ponosu Srbije?!Nole mi te volimo..

  • Milena

    17. januar 2017 | 11:17

    Uz Boziju pomoc i Svetog Vasilija,Nole ce osvojiti ovaj Austrija open.Srecno Nole i svi smi uz tebe!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA