Partizan bez "A" licence za Evroligu, Zvezda igra Evrokup

Od sada će za prolaz srpskih klubova u Evroligu biti validni samo rezultati ostvareni u Jadranskoj ligi, domaće prvenstvo bez ikakvog značaja

  • 3

ULEB je opet bio majka bogatim evropskim klubovima, a maćeha srpskoj košarci. Uprkos činjenici da je Partizan važio za fenomen evroligaškog takmičenja i da je zaslužio dobijanje "A" licence za učešće u Evroligi, čelnici ovog takmičenja su smatrali drugačije i licencu poklonili Armani Džinsu iz Milana.

Od sezone 2013/14 računaće se samo rezultati ostvareni u Jadranskoj ligi i jedino će oni biti validni za plasman u Evroligu. Na taj način su potpuno degradirana nacionalna prvenstva u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji jer osvajanje titule u domaćim šampionatima neće imati uticaja na ostvarivanje prava za učešće u najkvalitetnijem klupskom košarkaškom takmičenju.

Dakle, prva tri mesta u Jadranskoj ligi donose Evroligu od naredne sezone. Prva dva direktno, treće putem kvalifikacija, bez obzira iz kojih su zemalja timovi.

Kvalifikacije za Evroligu naredne sezone, na osnovu do sada postignutog, preko vajld karda igraće Uniks i Kantu, dok će ostali timovi biti Donjeck, Le Man, Lukoil, Ulm, Ostende i Nimburk.

Jedina pozitivna odluka u vezi sa srpskom košarkom je pozivnica Crvenoj zvezdi da je očekuju u Evropkupu, ali uzimajući u obzir renome ovog takmičenja, ta dobra volja je minorna u odnosu na štetu koja je pričinjena srpskoj košarci.

(Telegraf.rs/Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CTPAX

    20. jun 2012 | 16:43

    Da nije bilo Covica nebi bilo ni jadranske lige!

  • ma neeeeeeeeeeeeee,....

    20. jun 2012 | 16:53

    spoznali ljudi "drzavni proJekat" i "sistem koji donosi rezultate" ,... kakvu vi crnu Jevropu i Euro ligu ,...

  • losi_momci

    20. jun 2012 | 20:19

    Unistice nas lobiranje protiv Srbije u svetu, politicki, ekonomski, sportski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA